«Lindmo» kom seirende ut av den mye omtalte talkshow-krigen med «Skavlan», men den største overraskelsen var det kanskje «Senkveld med Helene og Stian» som stod for. 582.000 fikk med seg debutprogrammet til den nye TV 2-duoen, og det er det beste premieretallet «Senkveld» har hatt siden 2015. 

Seerandelen ble på 51,9 prosent blant alle seere mellom 10 og 79 år og 60,8 prosent i 20-49.

Stian Blipp puster lettet ut etter fredagens sending og dagens seertall.

- Jeg har brukt de fire siste månedene på å forberede meg på alt det verste og tenkt at det sikkert kommer til å bli en tøff start, at folk må bli vant til det og at vi bare får ta det som det kommer. At det gikk så bra, er så overveldende. Det er så langt fra det jeg trodde det kom til å bli. Her er det bløtkake og god stemning. Hadde det ikke vært for at vi har en sending denne uken også, skulle jeg jeg tatt meg en ferie, ler Blipp.

- Hva har overrasket deg mest?

- Jeg har hele tiden hatt stor forståelse for at det blir vanskelig å vende seg til en ny duo på fredagskvelden, men jeg overrasket over å ha blitt møtt med så mye åpne armer og varme.

Les mer: Lindmo vant talkshow-krigens første slag - Skavlan mistet over 200.000 seere

- Helt rått
Da Stian Blipp og Helene Olafsen takket ja til å overta «Senkveld» etter Thomas Numme og Harald Rønneberg, ante de ikke at Norges ubestridte talkshow-konge Fredrik Skavlan også skulle innta fredagskvelden på TV 2. Han fikk 440.000 seere på sitt første «Skavlan»-program på TV 2. Dermed klarte Blipp og Olafsen å slå talkshow-veteranen i antall øyne.

- Det er selvfølgelig helt rått, men vi er veldig heldig som har en lead-in som ikke ligner grisen, og at «Idol» og «Senkveld» varmer opp publikum fredag kveld sånn at vi kan komme inn og ta sjarmøretappen, sier Blipp.

Han ser ingen grunn til å gjøre noen drastiske endringer i «Senkveld»-konseptet etter første forsøk.

- Vi ønsker å gjøre det mer og mer til vårt, men vi må også bo oss inn i studioet og se hva vi liker og hva som ikke fungerer. De neste ukene blir det litt småratting og småfiksing før vi finner akkurat det vi har lyst til å lage, sier Blipp og legger til:

- Jeg vil gi en velplassert honnør til gjengen som lager programmet. Det har luktet blod, svette og tårer i lokalt de siste ukene. Folk har hengt i for at det skulle komme på plass. Det var flere som var oppe hele natten før innspilling torsdag for å finne ut av hvordan studioet skulle bli.

Kvernstrøm: - Først og fremst en maraton
Det er ikke bare programlederne som er nye i «Senkveld», også produksjonsselskapet er nytt. Plan-B er byttet ut med The Oslo Company, som ble staret av tidligere TV 2-direktør og Monster-sjef Trond Kvernstrøm og tidligere SMFB-sjef Christian Steen.

- «Senkveld» er jo først og fremst en maraton, ikke en kortdistanse, men når det er sagt er vi strålende fornøyd med den starten vi har fått. Vi er, sånn som jeg leser tallene, mest sett på TV 2 fredag kveld, vi scorer veldig godt i målgruppen 20-49, som er viktig for oss, hvor vi er det desidert største talkshowet. Nå er vi helt avhengige av å levere et godt program i ukene som kommer, sier Kvernstrøm.

Den erfarne tv-produsenten og tidligere TV 2-direktøren forteller at tilbakemeldingene har vært sjeldent gode.

- Det er lenge siden jeg har fått så mye respons på et tv-program som jeg fikk fra venner, kollegaer og ikke minst også i sosiale medier på fredag. Jeg var innom VGs kommentarfelt på fredag, og det pleier å være ganske brutalt, men heller ikke der var det mye negativ respons. Men det er klart at når man treffer så mange mennesker, så vil man ikke klare å vinne over alle sammen, så vi må bare holde fokus.

- Hva tenker du om at dere har flere seere enn «Skavlan»?

- «Skavlan» har et annet utgangspunkt enn oss. Han går på i konkurranse med «Lindmo» og har en lavere put (people using television eller antall tilgjengelige seere på det aktuelle tidspunktet, red. anm.) enn han hadde etter «Nytt på nytt». De som så på «Skavlan» fikk et knallprogram med veldig god kvalitet.

Står bak nye «Senkveld»:

Trond Kvernstrøm er kreativ direktør i The Oslo Company, som har overtatt produksjonen av «Senkveld». Foto: Eivor Eriksen