Mindshare-sjefen har kuttet i staben: - Har hatt et tøft år

Heller ikke GroupM-byrået har klart seg uten nedbemanning, men byrålederen tror vi snart får kjenne på gode tider igjen.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

- Som alle andre så har vi også hatt et tøft år. Det kommer vi ikke utenom, sier Mindshare-sjef Petter Skippervold til Kampanje.

Mindshare er en del av den WWP-eide mediebyrågrupperingen GroupM, sammen med Essence Mediacom og Wavemaker.

- 2023 har vært et år der vi har måttet gjøre like mange oppgaver, men med færre hender. Og vi er langt færre nå i utgangen av 2023 enn vi var ved inngangen av året.

Les mer: GroupM-topp om Try-bruddet: - Ble vanskelig

Å jobbe i denne bransjen er nesten som å være en Lofot-fisker. Vi må fiske det vi kan når det er fisk i havet, også må vi forvalte fangsten best mulig når vi drar inn til land Petter Skippervold, byråleder i Mindshare

- Når det går trått, rammes også vi

I dag teller Mindshare 32 ansatte og Skippervold bekrefter at byrået har blitt ni årsverk fattigere i løpet av dette året. Noe som først og fremst har gått utover innholdsproduksjonen. 

- Men vi samler krefter i hele GroupM - som har blitt en sterkere organisasjon fordi vi har fått på plass flere spesialister, legger han til.

Les mer: Fete Typer går mot konkurs: - Nå går det ikke lenger

Fra 2021 til 2022 falt byråets omsetning med litt over 93 millioner kroner.

- Omsetningen vår følger markedet. Når våre kunder gjør det godt kommer det oss til gode, men når det går trått rammes også vi.

Skippervold trekker frem at byrået scorer høyt på kundetilfredshet.

- Vi er et byrå som i svært liten grad mister kunder. Vi har lange gode relasjoner og flere nye kunder som vi skal jobbe med hele neste år, som EnTur og Samsung. 

Les også:
Entur hopper av Dentsu og tar turen til Mindshare

 

 

- Å jobbe i denne bransjen er nesten som å være en Lofot-fisker

Han ser lyst på 2024 og tror at det blir et godt år for byrået.

- Jeg har skikkelig tro på neste år, men det handler om at vi har brukt motgangen godt. Vi var allerede i gang med endringer før krisen slo inn over oss og vi var tidlig ute med å legge om planene. I dag er vi heldige som ikke har noen permitterte ansatte og på nyåret skal vi ansette flere. Det er gode nyheter etter et år som har vært utfordrende der vi i likhet med flere har blitt færre ansatte.

Skippervold spår bedre tider for hele bransjen, men tror det vil ta bortimot et halvt år før hverdagen ser lysere ut. Han tror også bransjen kan ha godt av krevende tider.

- Jeg tror vi vil få flere gode hint om at ting vil få normal fart igjen neste år, men det vil nok ta et halvt år før vi merker det. Å jobbe i denne bransjen er nesten som å være en Lofot-fisker. Vi må fiske det vi kan når det er fisk i havet, også må vi forvalte fangsten best mulig når vi drar inn til land. Krevende tider gir oss muligheten til å bli bedre forvaltere. Det kan være sunt.

Les også: - Norge trenger faktisk noe å leve av utover offentlig sektor og oljenæringen

Mindshare mistet 93 millioner kroner i omsetning fra 2021 til 2022

Mindshare Norge 2022 2021 Endring i prosent
Omsetning 407,6 500,7 -18,6
Driftsresultat 6,1 14,7 -58,5
Resultat før skatt 6,5 14,3 -54,5

Mindshare-sjefen har kuttet i staben: - Har hatt et tøft år