Kollektivselskapet Entur har siden oppstarten i 2018 hatt et tett samarbeid med Red Dentsu X som sitt mediebyrå. Tidligere i år lyste de ut et anbud. Hele ti byråer deltok i anbudsrunden, blant annet PHD, Mediacom, Carat, Dentsu X og Mindshare. Til slutt var det Mindshare som stakk av med det lengste strået. 

Utviklingsdirektør i Mindshare, Peer Morten Løchting er «henrykt» over at Entur har valgt dem som sitt mediebyrå.

- Vi gleder oss over at samarbeidet endelig kan komme i gang. Kollektivtransport er avgjørende for flere av bærekraftsmålene, og med arbeidsoppgaver som betyr noe viktig for folk, kan vi bruke vår kompetanse på noe godt, noe vi er ekstra glade for. Entur er også avhengig av samarbeid mellom aktørene i bransjen, og vår ambisjon om å være best på samarbeid, matcher godt med verdiene i Entur, sier han 

Tøff konkurranse
Markeds- og merkevaresjef i Entur Hanne Kopstad forteller Kampanje at dette var et vanskelig valg og et «close race» i det som er en omstendelig, offentlig anbudsprosess.

- Entur skal gjøre det enklere for folk å velge kollektivt.  Det er en ambisiøs oppgave. Til det trenger vi byråkonstellasjoner med kloke hoder og godt håndverk som kan hjelpe oss å forenkle komplekse utfordringer, sier hun.

Markedssjefen forteller at Mindshare utmerket seg med innovativ bruk av data og innsikt. 

- Mindshare skilte seg ut med spennende digitale verktøy og dyp innsikt i hvordan benytte disse slik at de blir mer enn bare markedsverktøy, men tilfører umiddelbar verdi tilbake hele selskapet. Samtidig har Mindshare team som jobber tett sammen på flere felles kunder. Samkjørte team, med lang fartstid vet vi at vi vil ha god nytte av både i form av gode prosesser og det å kunne møte oppgavene med et holistisk perspektiv, sier hun.

- Vi tror at samarbeidet vil føre til bedre optimalisering av våre nåværende tiltak og samtidig gi muligheter for å bredde ut med nye type prosjekter og budskap, slik at flere lærer mer om nytten av Entur, legger Kopstad til. 

Ser etter flere nye samarbeidspartnere
Valg av mediebyrå er den første av tre anbudsutlysninger, der Entur skal revurdere både reklamebyrå og designbyrå  i nærmeste fremtid. I dag samarbeider kollektivselskapet med Nord DDB på reklame og SDG på design. Førstnevnte utviklet  «Heist-filmen», «Kom deg enkelt bort», og fikk pallplass på Reklamebørsen, og stakk i tillegg av med sølvfisken for juni. 

- Som offentlig aktør er vi pålagt å gjøre dette. Det er mye jobb, men utrolig spennende. Vi har vært heldige med våre eksisterende samarbeidspartnere, og har fått mye interesse fra fantastiske byråer i alle kategorier i våre prosesser. Nå er vi spente på neste runde. Entur skal bli enda mer synlige, mer tydelige og skal få utrettet enda mer for folk, kollektiv og miljø fremover, avslutter Kopstad.