Har jobbet med PR i TV 2 i over 15 år – nå tar han sluttpakke og forlater kanalen

- Veldig synd for TV 2, sier tidligere «Farmen»-programleder.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

En av TV 2s mest erfarne PR- og medierådgivere Alex Iversen tar sluttpakke og forlater kanalen han har jobbet siden midten av 2000-tallet. Dermed forsvinner nok en veteran fra kanalen i forbindelse med den store spareprosessen. Det var i midten av november at TV 2 annonserte at selskapet skulle slankes med rundt 120 årsverk og at rundt 50 personer ble overtallige.

Siden den gang har flere profilerte programledere tatt sluttpakker og gavepensjon, men også flere ledere og ansatte som jobber bak kamera. Nå forsvinner også Iversen.

- Jeg kan bekrefte at jeg har signert en sluttavtale med TV 2, og at jeg har hatt min siste arbeidsdag i kanalen, sier Alex Iversen til Kampanje.

Det siste året skal Iversen ha hatt rollen som koordinator på Nyhetene i Bergen etter en omorganisering i PR-avdelingen høsten 2022. Han ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer på at han nå har sluttet i kanalen.

- Vi takker Alex Iversen for mange års innsats i TV 2 og ønsker ham all mulig lykke til videre, sier Lene Eltvik Vindfeld, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør, i TV 2, til Kampanje.

Les også: Ny TV 2-topp slutter og får med seg sluttpakke ut døren: - Ønsket nye utfordringer

Farmen-programleder:

Tidligere «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav sier det er synd for TV 2 at Alex Iversen forlater kanalen. - En kjempekapasitet som har hatt en ekstremt viktig rolle ovenfor alle deltagerne, sier Grav til Kampanje i dag. Her er Grav sammen med kjendisdeltagerne fra 2020. Foto: TV 2

- Veldig synd for TV 2 at han slutter

Alex Iversen kom til TV 2 tilbake i 2006 og har dermed jobbet totalt 17 år i kanalen. Han kom til TV 2 fra jobben som stipendiat i Medievitenskap ved Høgskolen på Lillehammer for å starte opp som pressekontakt og kontaktperson for deltagere, programledere og ekstern presse. Iversen har jobbet med en rekke kjente TV 2-programer som «Amazing Race», «Da damene dro», «Big Brother» og ikke minst «Farmen».

Særlig «Farmen» har vært et program Iversen jobbet mye med i perioden 2008 og helt frem til i fjor. Totalt jobbet Iversen i nesten 15 år med seersuksessen «Farmen». En av dem han jobbet aller tettest med var programleder for «Farmen» og «Farmen Kjendis» i en årrekke, Gaute Grøtta Grav.

- Ja, Alex er nok en av dem jeg har jobbet aller tettest med i TV 2. Det er veldig synd for TV 2 at han slutter. Han har vært en kjempekapasitet og hatt en ekstremt viktig rolle ovenfor alle deltagerne som har vært gjennom TV 2-maskineriet. Han hadde en egen evne til å få tilliten til deltagerne og var alltid tilgjengelig. Opplevelsen deltagerne har på gården en ting, noe annet er det som skjer etterpå, sier Grav til Kampanje.

Grav anslår at det må være snakk om over 100 deltagere som Iversen har vært kontaktperson for.

- Vi gikk ut og spiste middag med hver eneste deltager som røk ut av «Farmen» så Alex og jeg har nok vært på over 100 middager sammen. Jeg har vært mer på restaurant med Alex enn min kone, sier Grav.

Alex Iversen er ikke den eneste veteranen fra kommunikasjonsavdelingen som har forlatt kanalen den siste tiden. Før sommeren kunne Kampanje omtale avgangen til en annen PR-veteran og det var Unn Grethe Berge som valgte å slutte etter 23 år i kanalen. Berge kunne da fortelle at hun startet opp som selvstendig næringsdrivende i UGB Consulting.

Les også: Slutter i TV 2 etter over 23 år – nå starter hun eget PR-byrå

Har jobbet med PR i TV 2 i over 15 år – nå tar han sluttpakke og forlater kanalen