Slutter i TV 2 etter over 23 år – nå starter hun eget PR-byrå

- Jeg har hatt PR-ansvar for flere hundre deltagere, profiler og programledere, sier Unn Grethe Berge.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

- Det krever mot, disiplin og en dose galskap å gå ut av det etablerte arbeidslivet og starte for seg selv, sier Unn Grethe Berge (57) til Kampanje.

Berge har de siste 23 årene jobbet med pressehåndtering og medierådgivning i TV 2, men i voksen alder tok hun en stor beslutning om å slutte i kanalen hun har jobbet i nesten hele sitt voksne liv og startet opp som selvstendig næringsdrivende i UGB Consulting.

- Jeg har gjennom årene i TV 2 fått mye tillit og hatt PR-ansvar for store TV-suksesser som har vært spennende og utfordrende å jobbe med. Jeg er takknemlig for å ha fått arbeide med alt fra de store flaggskipene innen underholdning, til dramaserier, dokumentarer og fakta-program. Det har gitt meg en erfaring, kunnskap og et nettverk som er helt fantastisk og som jeg nå tar med meg videre til eget firma, sier Berge.

- Hvorfor valgte du å ta et nytt karrierevalg og starte for deg selv?

- Tiden var moden, jeg var moden og alt lå til rette for det. Jeg valgte å takke for meg inn i det nye året og satse på det jeg kan best og som jeg elsker å jobbe med, PR- og kommunikasjon, relasjoner og mennesker. Å starte for seg selv har lagt der som en drøm gjennom årene, og tidvis har den drømmen vært sterkere enn i andre perioder. Nå klaffet alt med tiden, sier hun.

Det er en tid for alt og nå er tiden inne for å følge drømmen og starte for seg selv. Unn Grethe Berge, selvstendig næringsdrivende

- Helt i eget liv

Å starte opp for seg selv i relativt godt voksen alder sammenligner hun med «å gå gjennom mange dører».

- Da blir det er viktig å ta seg tid til å reflektere og tenke konsekvenser før man lukker den siste døren. Gevinsten når en først har bestemt seg, er en fornyet energi og kraft som er både foryngende og gir en stor frihetsfølelse. Har man først tatt valget og turt å gå hele veien i en endringsprosess blir man litt «helt i eget liv». Men jeg vet hva som kreves fremover av meg, sier hun.

Hun lister opp «beinhard jobbing», «disiplin» og «en bevisst balanse mellom arbeid og fritid.»

- Jeg velger å stole på prosessen, er spent på fremtiden og går all in, sier hun.

Sluttet i TV 2 før jul

Berge sa opp jobben i TV 2 rett før jul og skal fremover leverer ulike kommunikasjonstjenester gjennom sitt nye selskap. 

- Er det et lite PR-byrå du starter opp?

- Jeg har valgt å satse på tre hester, PR- og kommunikasjon, management og coaching. Alt handler om kommunikasjon. Jeg jobber allerede med kunder fra nettverket mitt, og jeg ønsker kunder fra ulike bransjer velkommen til et samarbeide om tjenestene jeg leverer, sier hun.

- Hva tror du blir ditt viktigste våpen i kampen om kundene? 

- Mitt omdømme, lange erfaring og all kunnskapen jeg har med i ryggsekken. Mitt solide nettverk i pressen og blant ulike samfunnsaktører. Og at jeg har alliert meg med dyktige og erfarne gode samarbeidspartnere. At jeg er et lite og personlig byrå, tenker jeg kan være en fordel, sier Berge.

Jobbet flere seersuksesser

Fra tiden i TV 2 ha hun vært pressekontakt for de fleste av de store TV 2-programmene, det være seg «Vårt lille land», «Skal vi danse», «Jakten på kjærligheten». «Hver gang vi møtes» og «Gullruten» bare for å nevne noe og med det også hatt ansvaret for både deltagere og programledere.  

- Jeg har hatt PR-ansvar for flere hundre deltagere, profiler og programledere. De er i nettverket mitt videre på reisen og kan være mulige samarbeidspartnere inn i fremtiden. Det er en tid for alt og nå er tiden inne for å følge drømmen og starte for seg selv, sier hun.  

- Har du en morsom historie fra kulissene i TV 2 å by på?

- Det kunne blitt en morsom og spennende bok fra bak kulissene, men jeg tenker de historiene skal forbli i minnet mitt, sier Berge.

 

Slutter i TV 2 etter over 23 år – nå starter hun eget PR-byrå