Allente gjør endringer i ledelsen - markedsdirektøren slutter

Nordens nye TV-gigant slår sammen avdelinger - bare et halvt år etter oppstarten.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

I vår fikk Telenor og Nordic Entertainment Group grønt lys fra EU-kommisjonen til å slå sammen sine satellitt-TV-virksomheter Canal Digital og Viasat Consumer til ett selskap, og 5. mai så det nye selskapet Allente dagens lys.

Bare syv måneder senere gjør administrerende direktør Bjørn Ivar Moen endringer i ledelsen. Han slår sammen den kommersielle enheten i selskapet med markedsføringsavdelingen, og gir lederjobben til kommersiell direktør Mahmoud Mustapha.

Samtidig forlater markedsdirektør Anna Pradzynska selskapet. Hun vil imidlertid bli værende for å støtte oppunder organisasjonen i en overgangsperiode etter at endringen trer i kraft 1. januar 2021.

- Anna er en av arkitektene bak denne endringen, og har besluttet å forlate Allente som en følge av denne endringen. Anna kommer til å være en del av selskapet også et stykke inn i 2021 for å hjelpe oss med å forberede lanseringen av Allente som merkevare. Vi kommer til å savne henne masse og skal sørge for å gi henne en skikkelig avskjed når den tid kommer, sier Bjørn Ivar Moen.

Anna Pradzynska kommer fra stillingen som markedsdirektør i Canal Digital, hvor hun ble ansatt i 2018, og har tidligere vært global markedsdirektør i barnemøbelprodusenten Stokke. Hun har også erfaring fra Lego og Unilever.

- Det har vært en god prosess og en god dialog sammen med Bjørn Ivar og Mahmoud. Vi tenkte at det ville være den beste løsningen for Allente og mitt team å få et enda tettere samarbeid mellom markedsføring og kommersiell avdeling, sier hun til Kampanje.

- En konsekvens av det er at jeg ikke lenger har en stilling i Allente, men noen ganger må man akseptere at man selv må te neste skritt utenfor, fortsetter hun.

- Har du en ny jobb klar eller går du i tenkeboksen?

- Jeg er i tenkeboksen, og jeg gleder meg litt til å være i tenkeboksen, aktivere mitt nettverk og orientere meg litt i verden.

Rykker opp i ledelsen

Mahmoud Mustapha leder en sammenslått divisjon som får ansvar for selskapets produkt- og merkevarestrategier, samt alle kommersielle markedsaktiviteter innenfor både B2C og B2B, i Allentes fire markeder Sverige, Norge, Danmark og Finland.

Han kommer fra Viasat-delen av selskapet.

- Det er få ting som har imponert meg mer enn den kapasiteten våre medarbeidere har vist for å få denne sammenslåingen til å lykkes, og for at vi skal kunne gi merverdi til våre kunder og partnere midt i en pandemi som har påvirket alle i samfunnet. Når jeg nå får sjansen til å la medarbeidere innenfor våre enheter for Commercial og Marketing jobbe enda tettere samen, er jeg helt sikker på at vi ikke bare kommer til å få det gøyere på jobb, men at vi også skal klare å komme opp med nye løsninger og ideer som vil skape glede hos våre kunder og partnere, sier kommersiell direktør Mahmoud Mustapha.

I forbindelse med disse endringene vil også Allentes nåværende kommunikasjonsdirektør Maja Wikman Ulrich ta plass i Allentes ledergruppe, i rollen som PR- og kommunikasjonsdirektør.

- Når jeg begynte i Allente sa jeg at det var som å komme til en start-up med muskler, og det har virkelig vist seg å være sant. Den fremoverlente holdningen og innovasjonslysten som finnes i Allente er unik, samtidig som selskapet aldri mister fokuset på å utvikle og forbedre tilbudet for de eksisterende 1,2 millioner kundene vi har. At jeg nå får muligheten til å bidra med mine perspektiver inn i Allentes ledergruppe ser jeg på som en attraktiv og kjærkommen mulighet.

Har over én million kunder

Allente har over én millioner kunder i Norden og en totalomsetning på 7,5 milliarder kroner i året. Rundt 450.000 kunder er norske, og de forholder seg fremdeles til merkevarene Canal Digital og Viasat i påvente av at Allente skal lanseres som en merkevare ut mot forbrukerne.

- Vi har brukt tid og mange måneder på å definere Allente som merkevare, og det er masse som er klart til lanseringstidspunktet kommer. Vi har etablert et team og en kultur, og det har vært en god erfaring og en positiv reise. Jeg tror sterkt på Allente. De står foran en fantastisk og superspennende utfordring og reise, sier Anna Pradzynska.

Bjørn Ivar Moen mener endringene de nå gjør i organisasjonen er som «å fylle rakettdrivstoff på tanken til selskapet».

- Med Mahmoud ved roret for enheten, samt med Maja som kommer inn og styrker oss i ledergruppen, tar Allente ytterligere steg i riktig retning, sier Allente-sjefen.

Nent Group har satt en verdi på 2,6 milliarder svenske kroner for sin halvdel av selskapet, mens Telenor oppgir en verdi på 3,1 milliarder norske kroner for sin halvdel. Det utgjør en totalverdi på nærmere 5,9 milliarder norske kroner.

Les også: Nordens nye TV-gigant har tapt 50.000 kunder så langt i år

Får mer ansvar:

Mahmoud Mustapha leder en sammenslått divisjon som får ansvar for selskapets produkt- og merkevarestrategier, samt alle kommersielle markedsaktiviteter innenfor både B2C og B2B, i Allentes fire markeder Sverige, Norge, Danmark og Finland.

Allente gjør endringer i ledelsen - markedsdirektøren slutter