Klesgigant vraker flere byråer: - Det smerter å miste en kunde som H&M

Etter fire år var ikke lenger IUM i Norge på moten i Hennes & Mauritz.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Kleskjeden Henne & Mauritz har valgt seg PHD som sitt nye mediebyrå i Norden. Dermed vraker det svenske selskapet flere byråer som Carat i Sverige og IUM i Norge etter kort tid. Det er bare fire år siden H&M valgte IUM som sin byråforbindelse.

- Vi har hatt et meget godt samarbeidsforhold med H&M de siste fire årene. Det lokale H&M-teamet har gitt oss mange spennende utfordringer og vi har levert fjellstøtt gjennom hele samarbeidsforholdet, sier byrådirektøren i IUM, Børre Sunde, til Kampanje.

Etter det Kampanje kjenner til, kjøper kleskjeden reklame for rundt 20 millioner kroner i året i tradisjonelle medier som utendørs og TV, ifølge Nielsens reklamemålinger. I tillegg kommer mye digitale kjøp.

- Når H&M nå velger ett felles byrå for Norden, og det ikke blir oss, respekter vi selvsagt beslutningen og gratulerer nytt byrå med en ny kunde. Selvsagt smerter det å miste en kunde som H&M, en av verdens mest solide merkevarer. Rett ut sagt mer enn misliker vi å miste kunder, uansett hvem de er og hvor store de er, men tapet av H&M får ikke en betydelig økonomisk konsekvens for IUM. Vi ønsker H&M all mulig lykke til videre, sier Sunde.

Les også: H&M velger IUM som nytt mediebyrå

Mister kunden:

Daglig leder i IUM, Børre Sunde, fikk bare fire år med Hennes & Mauritiz. Kleskjeden glapp i en stor, nordisk byråkonkurranse. Selvsagt smerter det å miste en kunde som H&M, en av verdens mest solide merkevarer, sier han.

Vi vil takke IUM for et meget godt samarbeid og resultater gjennom de siste årene. Vibeke Holann, H&M
Bytter byrå;

Etter fire i IUM i Norge skal markedssjefen til H&M i Norge jobbe med PHD fremover. - Denne gangen landet vi på ett nordisk partnerskap med PHD, sier hun om den store byråkonkurransen.

- Vi er stolte og glade

H&M er ifølge Dagens Næringsliv Norges største enkeltkjede i klesbransjen med en omsetning på rundt 4,3 milliarder kroner og kjeden har totalt 3223 ansatte i Norge fordelt på nesten 130 butikker. Markedssjef i H&M i Norge og på Island, Vibeke Holann, sier selskapet jevnlig gjennomføre pitsjer i byråmarkedet.

- Det gjør vi alle våre markeder for å vurdere hvilket mediebyrå som passer våre behov og ambisjoner best. Denne gangen landet vi på ett nordisk partnerskap med PHD, og vi ser nå frem til vår felles reise for ytterligere styrke H&M som varemerke i hvert enkelt land og totalt i Norden. Vi vil samtidig takke IUM for et meget godt samarbeid og resultater gjennom de siste årene, sier Holann til Kampanje.

Hennes & Maurtiz ønsker ikke å kommentere ytterligere hva de jaktet på hos sin nye byråpartner som altså blir Omnicom-byrået PHD. Byråleder Marie-Louise Alvær kan dermed notere seg for en av største kundeseiere i løpet av hennes tre år i byrået samtidig som byrået fortsetter å hente inn flere nye kunder i år. Tidligere i år har PHD vunnet både Fortum, Dr. Oetker og Cloetta. Særlig snakkesalig er imidlertid ikke PHD-sjefen.

- Vi er stolte og glade over å kunne bekrefte at vi har vunnet HM sammen med våre kolleger i Norden, men vise til Vibeke Holann og H&M for ytterligere kommentarer, sier hun.

Med sine to byråer OMD og PHD omsetter Omnicom Media Group for rundt to milliarder kroner på det norske markedet. 

Les også: Omnicom klinker til med enda et rekordresultat for 16. år på rad

Hentet rådgiver fra IUM

Kundeansvarlig for H&M i PHD blir Masha Scekic. Hun startet i PHD i fjor på denne tiden og kom den gang nettopp fra IUM.

- Jeg gleder meg til å bidra med min erfaring og kompetanse i PHD. Vi har felles forståelse av dagens mediemarked, utfordringer og muligheter vi står overfor. Det var også kjemi fra første møte, det man kaller god stemning rett og slett. PHD og hele Omnicom Media Group har mange flinke folk og flerfaglig miljø hvor innsikt og økt verdi for kunder står i fokus, sa Scekic den gangen.

Les også: Mediebyrå fyller på med ansatte: - Det var kjemi fra første møte

Klesgigant vraker flere byråer: - Det smerter å miste en kunde som H&M