Blogger-bonanza i TV 2: - Det er internettstjernene de unge følger med på

BERGEN (Kampanje): Aldri har det vært flere bloggere og influencere på skjermen enn i høst.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi og Knut Kristian Hauger

Denne høsten ruller 11. sesong av «Bloggerne» på TV 2 Livsstil og TV 2 Sumo. Der inviteres seerne inn i livene til de seks influencerne Linnéa Myhre, Sofie Caroline Nilsen, Martine Lunde, Caroline Berg Eriksen, Anniken «Annijor» Jørgensen og Julianne «Pilotfrue» Nygård.

Men da TV 2 presenterte høstmenyen sitt i Bergen denne uken, var det tydelig at influencerne er i ferd med å fylle stadig flere av programmene i tv-huset. I år har nemlig også tidligere «Bloggerne»-deltaker Jørgine «Funkygine» Vasstrand fått sin helt egen tv-serie i «Funkyfam», som skal ta for seg treningsprofilen og hennes spreke familie. 

I tillegg gjør «Bloggerne»-profil Martine Lunde sin debut som programleder i det helt nye programmet «Glow Up», der åtte deltakere skal konkurrere om å bli Norges nye make-up-stjerne.

Og når TV 2 gjør klar «Skal vi danse»-parketten for 15. gang i høst, har fem av tolv utvalgte kjendiser bakgrunn som influencere. Det inkluderer blogger Isabel Raad, Adrian Sellevoll, Emilie Nereng, Victor Sotberg og allerede nevnte Jørgine Vasstrand.

- Det er jo en god strategi for TV 2s del. Skal man treffe de unge, må man ta i bruk dem de unge følger med på, og det er ofte internettstjernene, sier Anniken Jørgensen til Kampanje etter at høstlanseringen til TV 2 var ferdig denne uken.

Les også: TV 2 fjerner betalingsmuren rundt Skavlan – åpner opp for reklame på Sumo

Les også: Slik blir høsten på TV 2: - Vi snakker veldig lite om kanal og når programmet skal på lufta

- Det er folk som trives i rampelyset

Tv-ansvarlig i mediebyrået Carat, Morten Wiberg, tror dette kan være en vinnende strategi for TV 2.

- Det er i hvert fall et ledd i en strategi om å tiltrekke seg yngre mennesker. Bloggere og influencere retter seg mot de unge og de mellom 15-35 år og da blir det viktig å ha disse profilene veldig synlige på skjermen også, sier tv-ansvarlig i mediebyrået Carat, Morten Wiberg.

- At de får sjansen som programlederjobben utenfor hovedkanalen er en måte å teste og eksperimentere også. Det dukker alltid opp nye talenter og da er det viktig for tv-kanalene å gi dem sjansen.

- Er influencerne den nye generasjonen med tv-programledere?

- Dette er i hvert fall folk som liker å eksponere seg og som trives i rampelyset, men en vet aldri helt hvordan det vil fungere i en programlederrolle. Uansett er dette sikkert en kostnadseffektiv måte å få frem nye talent på, sier han.

Det dukker alltid opp nye talenter og da er det viktig for tv-kanalene å gi dem sjansen.

Kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2 bekrefter at rekrutteringen av influencere er en helt bevisst strategi for å tiltrekke seg unge seere.

- Det handler om å videreutvikle de kjente formatene. «Skal vi danse» anno 2019 er veldig annerledes enn det var før, og det handler om å forynge casten og på den måten forynge programmet. Veldig mange av de gamle titlene er blitt nye på den måten, sier Rønningen.

- Hva kan influencerne gi TV 2?

- Da snakker vi via dem til en målgruppe som vi ønsker å gå og som alle tv-kanaler ønsker å få tak i. Dette er en av måtene vi gjør det på, ved å bruke en cast som har en annen røst til noen andre enn de vi normalt henvender oss til.

- Har seerne på «Skal vi danse» vært for gamle?

- Nei, «Skal vi danse» har alltid vært et bredt program som også har vært populært blant de unge, men vi har en appetitt på å fornye oss og det ser du resultatet av med denne casten.

- Men er det så enkelt at man kan sette influencere på tv-en og så følger de unge seerne etter?

- Det er ikke ett svar på det. Det handler om miksen av unge og eldre som henvender seg til ulike målgrupper.

Her kan du se video med TV 2-toppene Olav Sandnes og Trygve Rønningen etter at kanalen hadde avholdt sin årlige høstlansering denne uken. 

- Egentlig bare tradisjonelle kjendiser

Forfatter og tidligere blogger Linnéa Myhre gjør en – for noen – overraskende opptreden i «Bloggerne» i høst. Hun mener det er lite som skiller influencere fra andre kjendiser.

- Det er jo egentlig bare tradisjonelle kjendiser som har fått et nytt begrep. Nå har man flere plattformer og influencere bruker sosiale medier som sin hovedplattform. Forskjellen er kanskje at man ser litt mer ned på dem. De har et litt dårligere rykte fordi de ikke er god på noe annet enn å være interessante mennesker, sier hun til Kampanje.

Hun er på TV 2s høstlansering med sine kollegaer fra «Bloggerne», inkludert Anniken Jørgensen som er med for sjette gang.

- Influencerne har en stor følgerbase og de vil følge med på disse menneskene hele tiden, sier hun om hvorfor hun tror TV 2 har fattet så stor interesse for dem, sier Jørgensen. 

Klar for ny sesong:

Linnéa Myhre, Martine Lunde, Anniken «Annijor» Jørgensen, Caroline Berg Eriksen, Sofie Caroline Nilsen og Julianne «Pilotfrue» Nygård skal være med i ny runde av Bloggerne på TV 2. Her i Grieghallen under TV 2s høstlansering. Foto: Eivor Eriksen.

Blogger-bonanza i TV 2: - Det er internettstjernene de unge følger med på