I dag presenterer TV 2 sin høstmeny på TV 2-kanalene og TV 2 Sumo for pressen og reklamekjøpere i Grieghallen i Bergen. Presentasjonen ledes av Erik Solbakken og der kom det frem at kanalen satser på kjente konsepter som «Farmen», «Skal vi danse» og «Jakten på kjærligheten» og flere nye dramaserier og realityserier på TV 2 i høst.

Til Kampanje sier TV 2-sjefen Olav Sandnes og Trygve Rønningen at kanalen legger frem en bred høstmeny.  

- Ja, det er først og fremst en veldig bred meny, men hvor det er noe for alle. Det er de gamle traverne som vi vet folk elsker og mange andre nye ting. Men det viktige i år er at vi snakker veldig lite om når dette kommer på en eller annen seerslott på en eller annen kanal. Dette er innholdsmeny som kommer overalt til seerne enten du ser den på TV 2 Sumo, Zebra eller TV 2. Dette er en meny som skal presenteres mange steder i TV 2s univers, sier kanaldirektør Trygve Rønningen til Kampanje

- Så nå kan man sluke hele «Farmen» på en kveld? 

- Nei, så enkelt blir det ikke og noe av dette er eksperimentering fortsatt, sier Rønningen. 

Se videointervju med TV 2-toppene Olav Sandnes og Trygve Rønningen her. 

 - Aldri sett et lignende cast
En av årets store programnyheter er «Landskampen» der de fremste av norske og svenske vinteridrettshelter møtes til kamp på den greske øya Rhodos. Det norske laget består av av Petter Northug, Therese Johaug, Emil Iversen og Tiril Eckhoff. Programmet har premiere på TV 2 12. september og ledes av Øyvind Mund.

- Det er tidenes cast. Vi har aldri sett et lignende cast i et konkurranseprogram, sier Mund begeistret.

Saken fortsetter etter bildet.

Landskamp:

Det er Norge mot Sverige i TV 2s nye realityserie «Landskampen». Der er blant andre Petter Northug og Therese Johaug to av Norges deltakere.

Truls og Hellstrøm er tilbake
Det blir selvfølgelig også gjensyn med programmer som «God kveld Norge», «Skavlan», «Blålys», «TV 2 hjelper deg», «Vårt lille land», «Matkontrollen», «Helsekontrollen», «Norske talenter», «Wunderland» og «Truls à la Hellstrøm».

Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm forteller at de fortsatt trives godt i hverandres selskap.

- Det er fantastisk. Sist delte vi en leilighet ammen. Truls koker kaffen og kommer inn på badet med koppen, sier Hellstrøm fornøyd.

- Tidvis klarer vi ikke trynet på hverandre, men vi finner alltid tilbake, legger Svendsen til.

En annen av årets nysatsinger er dokumentarserien «Vill i hjertet» der Tonje Blomseth og kjæresten Per Anders dokumenterer sitt år i Canadas villmark. I TV 2s nye serie «Brente minner» møter vi familier som har fått boligene sine totalskadet i brann. Familiene får hjelp av et team bestående av programleder Marco Elsafadi, interiørdesigner Aina Sollie Steen og Therese Nielsen fra forsikringsselskapet Fremtind. 

Mer blogg-tv
«Funkyfam» får tv-seerne bli bedre kjent med treningsprofilen Jørgine «Funkygine» og hennes familie. Programmet skal vises på TV 2 Livsstil og TV 2 Sumo.

«Bloggerne» er allerede tilbake på skjermen. Programmet er ifølge Erik Solbakken Norges lengstlevende programserie med 11 sesonger.

- Det er vel fordi det er spennende å dykke inn i andres liv. Det blir som en levende livesending på Instagram, sier Anniken Jørgensen, som er med for sjette gang.

En av deltakerne i «Bloggerne», Martine Lunde, blir også programleder for «Glow Up» på TV 2 Sumo.

Saken fortsetter etter bildet.

Går bak fasaden:

Janne Amble og Kadafi Zaman leder et helt nytt graveprogram på TV 2.

Satser på journalistikk
Kanalen satser også på journalistikk i storsatsingen «Norge bak fasaden». Den beskrives som en undersøkende og nysgjerrig dokumentarserie som skal utforske norsk virkelighet på godt og vondt. «Norge bak fasaden» ledes av Janne Amble og Kadafi Zaman.

- Det vi har prøvd å finne er en norsk virkelighet som ikke er kjent. Vi går inn i forskjellige temaer. Dette er ikke et krimprogram, vi tar opp alt fra abort til menneskehandel. Det er menneskene som er i fokus, sier Zaman.

TV 2 henter også frem publikumfavorittene «Gutta på tur»«Jakten på kjærligheten»«Farmen» og «Senkveld med Helene og Stian».

I tillegg går «Skal vi danse» inn i sesong 15 med kjendisene Jørgine «Funkygine» Vasstrand, Per Sandberg, Bahareh Letnes, Victor Sotberg, Isabel Raad, Christian Strand, Trine Haltvik, Aleksander Hetland, Adrian Sellevoll, Sandra Borch, Emilie Nereng og Jan Tore Kjær. Programledere er Anders Hoff og Katrine Moholt.