- At det nå henger gråtebilder av meg på reklameplakater over hele landet, sier vel sitt

Ny kommunikasjonsrådgiver premiereklar på tv. Skal være med i «71 grader nord» på TVNorge.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Try-rådgiver Ulrikke Louise Wiik (28) er en av deltakerne i årets sesong av «71 grader nord». Til uken slipper Discovery og TVNorge navnene på hvem som skal være årets deltakere og denne helgen fikk de utvalgte lov å gå ut og fortelle om hemmeligheten de har båret på i hele vår.

- Jeg har alltid drømt om å være med på «71 grader nord» og oppleve hele Norge, sier Ulrikke Louise Wiik til Kampanje.

Nå kan hun endelig avsløre hva hun har drevet med denne våren.

- Hvordan var det? 

- Det var en helt sinnssyk opplevelse og konkurransen var mer krevende psykisk enn jeg hadde trodd, sier hun.

Seiglivede:

Både tv-konseptet og deltagerne i 71 grader nord er av den seiglivede sorten. Programmet som i år ledes på ny av Tom Stiansen er den realityseriene som har gått lengst på norsk og tv. Programmet er fysisk tøft for deltakerne, her representert ved Ulrikke Louise Wiik. Foto: TVNorge.

- Drøm som går i oppfyllelse

«71 grader nord» er en av landets seigeste realitykonkurranser både som konkurranse og tv-konsept. Serien krever mye av deltagerne både fysisk og mentalt og har gått uavbrutt på tv siden premieren i 1999 på TVNorge og er dermed den lengstlevende realitykonkurransen på tv i Norge. Ikke noe illustrerer det bedre enn at Wiik selv, kun var åtte år da hun så programmet første gang.

- Skal du se på denne gangen også?

- Ja, gjett om jeg skal se på. Men det blir nok veldig rart. At det nå henger gråtebilder av meg på reklameplakater over hele landet, sier vel sitt. Men aller mest gleder jeg meg. Det er en drøm som går i oppfylelse.

Les også: Atle Antonsen og Ylvis-brødrene i nytt gameshow - slik blir høsten på TVNorge

Dermed blir det to kommunikasjonsrådgivere å følge på skjermen denne høsten både på TV 2 og TVNorge. Som Kampanje tidligere har skrevet skal også Alexander Hetland fra Nord DDB være med i «Skal vi danse» og Try-huset vil dermed ikke være noe dårligere enn konkurrenten i reklamebyrået Nord DDB.

- Jeg kjenner ham ikke, men vet hvem han er. Også lover jeg å gi han hard konkurranse om seertallene, sier Wiik.

- Så etter dette, takker du ja også til «Skal vi danse»? 

- Det skal du absolutt ikke se bort ifra. Jeg er glad i oppmerksomhet og er ikke så redd for å si det høyt, men jeg har jo aldri fått slik oppmerksomhet før så det blir spennende å se om jeg faktisk liker det, sier hun.

Les også: 

Dersom hun har samme viljestyrke og staminaen i konkurransen som hun har på jobb, så vil det ikke overraske meg om hun kommer langt, sier Sindre Beyer daglig leder i Try Råd. Sindre Beyer, leder Try Råd

Drev med langrenn på toppnivå


Konseptet «71 grader nord» er en konkurranse der en gruppe deltakere skal ta seg fra Bergen til Nordkapp og der én deltager sendes hjem i hver episode. I vår var det kjendisversjon av det populære programmet og den gang var det langrennsløper Thomas Alsgård som gikk til topps i konkurranse. Denne høsten er det kjendisfritt, men noen likheter er det likevel mellom vinneren fra i vår og Try-rådgiveren.

- Jeg er født og oppvokst i en veldig aktiv familie og har drevet aktivt med langrenn så formen har alltid vært bra, selv om den var mye bedre før. Jeg drev på toppnivå, men måtte legge opp på grunn av en skade.

- Må man nesten ha vært aktiv i idrett for å hevde seg i «71 grader nord»?

- Jeg var livredd for å være dårligere fysisk form enn de andre deltagerne, men skjønte raskt at det ikke var fysikken som var den største utfordringen. Det var mye tøffere psykisk enn fysisk og det var overveldende for meg i starten. Det å være sammen med mennesker så tett i en slik konkurransesituasjon der du også skal passe på hva du sier i frykt for ikke å ryke ut av konkurransen, var nytt for meg. Det var mer spill enn det jeg trodde, sier Wiik.

- Hva var den største utfordringen?

- Det var en del krangling, spesielt på mitt lag, og jeg har skjønt nå at jeg ikke er en person som er veldig glad i akkurat det.

- Så langt tøffere enn å være på kontoret til Try en vanlig dag på jobben eller..?

- Jeg tenkte i hvert fall at jeg skulle få brukt alle mine kommunikasjonsevner i konkurransen, men det var vanskeligere enn jeg trodde. Jeg har alltid ledd av folk som prater om å være i bobla i realitysammenheng, men det tok ikke lang tid før jeg gikk inn i bobla selv og der ble jeg, ler hun.

- Har det blitt mange spørsmål på jobben?

- Ja, jeg har fått spørsmål veldig lenge på jobben, men har klart å holde på hemmeligheten. Så jeg skal vel klare å holde ut litt til.

- Har brukt mange unnskyldninger

Ulrikke Louise Wiik kom til Try-gruppens nye PR-byrå, Try Råd, på nyåret etter flere år i Nucleus og Geelmuyden Kiese 

- Da hun var på opptak i vår, var det mange som spurte etter Ulrikke. Vi hadde jo ikke lov å si noe, så vi har brukt veldig mange unnskyldninger for at hun har vært borte og at vi har hatt stand-in for henne.  Nå gleder vi oss alle til å se på «71 grader nord». Vi vet jo ikke hvordan det har gått, men dersom hun har samme viljestyrke og staminaen i konkurransen som hun har på jobb, så vil det ikke overraske meg om hun kommer langt, sier Sindre Beyer daglig leder i Try Råd.

Dersom Ulrikke Louise Wiik skulle gå til topps i konkurransen på TVNorge, vil det imidlertid ikke være første gangen. Den oppmerksomme leser vil kanskje huske at strategisk kunderådgiver i Red Storyline, Benedicte Unhjem Johansen, vant «71 grader nord» tilbake i 2008. Den gangen jobbet Johansen som tv-sjef i Red Media Consulting og sikret seg finaleplass etter et større kundearrangementet rettet mot reklame- og mediebyråene.

- Uten å røpe noe, er du fornøyd med egen innsats?

- Ja, jeg må si meg fornøyd med egen innsats. Jeg er rimelig sta og det både på godt og vondt. Men i denne sammenhengen er jeg veldig stolt av den staheten, sier UIrikke Louise Wiik. 

- At det nå henger gråtebilder av meg på reklameplakater over hele landet, sier vel sitt