TVNorge-eier Discovery Networks slipper denne høsten flere norske produksjoner enn de noen gang har gjort. Torsdag formiddag presenter Discovery-sjef Tine Austvoll Jensen sammen med resten av kanalledelsen hele den nye høstmenyen for presse, mediebyråer og annonsører.

- Den eneste måten å henge med i konkurransen om norske TV-seere på, er å produsere mer norsk innhold. Derfor setter vi på et rekordhøyt antall norske TV-programmer denne høsten, hele 26 produksjoner, sier Austvoll Jensen, sjef for TVNorge og Discovery Networks.   

Tradisjonen tror satser kanalen fortsatt stort på humor, og kommer blant annet med et helt nytt gameshow med Atle Antonsen og Ylvis-brødrene - og en ny bloddryppende adventskalender med «Jul i Blodfjell»

En av høstens nykommere blir altså «Kongen befaler» som ifølge kanalen skal være «et humorspekket og energisk gameshow» der Atle Antonsen får med seg blant andre Bård og Vegard Ylvisåker, Siri Kristiansen, Maria Stavang, Calle Hellevang-Larsen og Olli Wermskog. I programmet skal komikergjengen løse absurde, praktiske oppgaver og utfordringer. 

- I «Kongen befaler» har vi fått med noen av de flinkeste humoristene Norge har å by på. Det er et praktisk panelshow der alt av skitne triks og bestikkelser er lov. Atle Antonsen er eneveldig dommer og står fritt til å bestemme hvem som er ukens vinner, helt på egenhånd. Det kommer til å bli mye galskap, sier Eivind Landsverk, nordisk programdirektør i Discovery Networks.

Se video med Discovery-toppene Eivind Landsverk og Tine Austvoll Jensen her. 

- Norgesmester i humor
Atle Antonsen har medvirket i flere ulike tv-programmer opp gjennom årene også som programleder, men de siste årene har den populære tv-komikeren vært mest å se som skuespiller i filmer og serier som «Norske Byggeklosser», «Jul i Blodfjell», «Nav» og som gjest hos komikerkollega Harald Eia i «Brille».

Her kan du selv se hva Atle Antonsen sa til Kampanje etter TVNorges høstlansering. 

 

I tillegg skal TVNorge slippe løs Lene Kongsvik Johansen som er klar med sin nye serie «Kongsvikfamiliene», Espen Eckbo er tilbake som distré åttebarnsfar i «Det kunne vært verre», Harald Eia leder en ny runde med «Brille» samtidig som «Hvite gutter» er tilbake på Dplay.

- Vi jobber alltid hardt for å beholde tittelen som norgesmester i humor. En gledelig erfaring vi har gjort oss i det siste, er at humordrama-seriene våre fungerer like godt på TVNorge som på Dplay. Det gjelder ikke alle typer sjangere, men for humorprogrammene gir det oss masse god motivasjon til å fortsette med det oppdraget, sier Eivind Landsverk.

Ekse-drama og true crime
Men det blir ikke bare humor og komikveld på TVNorge denne høsten. Som i fjor høst blir det også i år ekse-drama med «Ex on the Beach». Programmet var fjorårets store tv-snakkis og en av kanalens aller største suksesser. I sesong to sendes åtte nye single og eventyrlystne unge mennesker til Mauritius for å nyte livet med nye venner – helt til deres ekskjærester dukker opp én etter én.

Vårens true crime-satsing er «Drapet i Holmenkollen» og i serien følger kanalen opp et nytt mystisk dødsfall. I det storpolitiske dramaet rundt plassering av ny hovedflyplass på 1980- og 1990-tallet, gikk sivilingeniør Jan Wiborg hardt ut mot tåkemålingene som ble avgjørende for at valget falt på Gardermoen. Han mente målingene umulig kunne stemme, og han ga seg aldri. I 1994 falt Wiborg naken fra et hotellvindu i København og døde. Dansk politi slo kjapt fast at det var selvmord, men ikke alle har slått seg til ro med den konklusjonen. Mannen som falt forfølger gamle og nye spor i jakten på sannheten om Wiborgs mystiske dødsfall.

Else er tilbake
Tidligere i dag ble det også kjent at Else Kåss Furuseth er tilbake med et nytt «Else om...»-program og dermed følger opp suksessen «Else om selvmord» som fikk to Gullruten-priser tidligere i vår. Til høsten er hun tilbake med ny personlig dokumentarserie-

TVNorges seere kan også se fram til at flere av kanalens flaggskip returnerer for nye sesonger til høsten, deriblant evigunge 71 grader nord, Alt for Norge og Åndenes makt. 

- Vi har satt sammen en fin miks av programmer som skal lokke både de tradisjonelle seerne og de digitale. I tillegg har vi Eliteserien som i år har fått en fin oppsving i seertall, og som trekker folk i begge leire. Vi legger opp til en morsom, spennende og svært underholdende høst på Discoverys kanaler og plattformer, sier Austvoll Jensen.

Les også: Mer «Else om…» på TVNorge - denne gangen skal det handle om å få barn