I den nye tv-serien som skal gå på TVNorge til høsten vil programlederen Else Kåss Furuseth presentere de ulike valgmulighetene man har som enslig kvinne, enten man vil ha barn eller ikke. 

- Det er viktig å presisere at dette ikke er en «Else skal få barn»-dokumentar eller noe føding på tv-opplegg. Jeg skal heller ikke stå med stoppeklokken og stresse folk opp. Det er ikke en dom ikke å ha barn. Men jeg vil bevisstgjøre og opplyse. Underveis håper jeg å gjøre andre kvinner og meg selv klokere, så vi alle kan ta aktive valg når vi ser hvilke muligheter vi har. Jeg er ikke den eneste dama på 38 år som våkner opp, sier Else Kåss Furuseth, som selv ikke har barn, til VG.

Den nye serien, «Else om barn», skal strekke seg over seks episoder og får premiere på TVNorge til høsten. Senere i dag presenterer TVNorge-eier Discovery resten av kanalens høsttilbud.  

I serien møter Furuseth mennesker i ulike situasjoner – adoptivfamilier, fosterfamilier, kvinner som har fått barn med en venn, og kvinner som har reist til Danmark for kunstig befruktning.

- Barnløshet kan gjøres til et trist tema om man vil, men jeg er inspirert til å lage en serie uten kubbelys, sier komiker, skuespiller og programleder Else Kåss Furuseth til VG.

Dermed får fjorårsdokumentaren «Else om selvmord» sin oppfølger. Serien gjorde  rent bord under årets store tv-prisfest, Gullruten.

Se video med Else Kåss Furuseth etter Gullruten-festen her.

- Det er Ernas skyld. Jeg hørte henne si i nyttårstalen sin at Norge trenger flere barn, og det var en aha-opplevelse. Før det har jeg ikke tenkt særlig over hvor gammel jeg er. Erna sa også at hun ikke trodde at hun måtte forklare hvordan det gjøres, men det er nettopp det jeg savner! Forklaringene, sier hun.

Programleder Else Kåss Furuseth forteller åpenhjertig til VG at da hun selv bestemte seg for å dykke ned i tematikken, fikk hun en solid øyeåpner.

- Gynekologen sa klart fra: «Du har dårlig tid, Else», sier hun.