Vil lage «Finn-killer» med en brøkdel av reklamebudsjettet: - Skrekkblandet fryd

I dag kunne rubrikkselskapet Bomega presentere sin nye boligplattform Hjem.no. Med det har Finn.no fått konkurranse om boligannonsene.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Torsdag morgen, midt i Oslo sentrum, kunne daglig leder i Bomega, Rune Paulseth, presentere frem den nye markedsplassen «hjem.no».

Som Kampanje tidligere har omtalt skal rubrikkselskapet Bomega, gjennom markedsplassen Hjem.no, ta opp kampen med Finn.nos monopol på eiendomsannonser. Bakgrunnen for etableringen kommer ifølge DN som en følge av en langvarige bransjestrid mellom meglerbransjen og Finn.no, blant annet om annonsepriser.

Eierne av Hjem.no er Bomega, som ledes av nevnte Paulseth, i tillegg til eiendomsgigantene Privatmegleren, Eie, Nordvik, Krogsveen, Proaktiv, Sørmegleren, Eiendomsmegler Vest og Partner. I tillegg har de landet kommersielle avtaler majoriteten av meglerbedriftene som ikke er på eiersiden.

- Hvordan føles det å nå være ordentlig i gang?

- Skrekkblandet fryd, er det ikke det man sier? Jeg må si at det har vært veldig spennende. Jeg og teamet kan strengt tatt ingenting om eiendomsmeglerbransjen, men det er det som er morsomt, sier Paulseth til Kampanje under lanseringen.

Han fortsetter:

- Det jeg og teamet kommer med er kompetanse rundt tech og marketing, og så har vi de andre eierne som brenner for faget sitt. Det å lære om faget, og i tillegg få lov til å utfordre en aktør er spennende.

Markedsføringsstrategien nå i startfasen av prosjektet virker imidlertid noe beskjedent.

- Hva ligger markedsføringsbudsjettet på?

- Jeg vil si at det sikkert er en brøkdel av hva konkurrenten har, men vi går på performance. Vi går for å levere effekt og så må vi stjele forbrukernes hjerter gjennom meglerne. Vi har gode avtaler med meglerne som vil promotere oss. Er det behov får vi heller skru mer opp, sier han og fortsetter:

- Det å boome ut og «eie» alle flatene, da tror jeg noen vil svare og den krigen tror jeg ikke vi nødvendigvis vinner.

Paulseth var sjef for Metas norske salgskontor frem de techgiganten valgte å legge ned kontoret i 2023. I september ble det klart at Paulseth var ansatt som daglig leder i Bomega, og kun noen uker senere ble det klart at han fikk følge av sin tidligere kollega Nina Hareide-Larsen. Hun var tidligere kommersiell leder i det norske Meta-kontoret, og er nå kommersiell direktør i Bomega.

Les også: Tidligere Meta-topper gjenforenes i nytt annonseselskap: - Spennende

Forside:

Slik ser forsiden til hjem.no ut. Foto: Skjermdump.

Går kun på Google og Meta

Paulseth forteller at de i begynnelsen primært vil annonsere Hjem.no digitalt gjennom Meta og Google sine tjenester, og at fokuset først og fremst ligger på kundenes annonser og ikke på å bygge merkevaren Hjem.no.

- Det er en mer effektiv måte å annonsere på. Vi tror bare den trafikken vil generere ganske mye direktetrafikk, sier Paulseth.

Kommersiell direktør i Bomega, Nina Hareide-Larsen, supplerer:

- Vi fokuserer på det som er viktigst for folk, og det er boligannonsene. Finn er en kjempesterk merkevare, så vi begynner ikke med å bygge merkevareposisjon mot dem. Vi fokuserer på kundene som har betalt for markedsplassen, sier hun.

- I første omgang er ikke kjennskap til Hjem.no det viktigste, det blir annonsene til kundene?

- Det kan du si, men vi skal ha to tanker i hodet samtidig. Det er viktig at folk kjenner til merkevaren, og har hørt om den når de har samtaler med megleren om hvor de skal markedsføre boligen sin.

- Hvor viktig blir meglerne for å bygge kjennskap?

- Meglerne er den viktigste brikken her. De er den viktigste rådgiveren for kunden når de skal selge boligen. Folk foretrekker å selge bolig gjennom megler, så det er klart at erfaringene meglerne gjør seg gjennom en ny markedsplass og den effekten som vi mener vi kan gi til dem er kjempeviktig.

Hareide-Larsen ønsker ikke å gå i detalj på hva markedsføringsbudsjettet ligger på.

- Er det penger i banken dersom dere ønsker å gå på andre flater?

- Nå skal vi ut og tjene penger, og som i andre bedrifter må vi tjene penger før vi kan bruke dem. Mitt mål er at vi skal lykkes med begge deler – at vi klarer å skape et sunt selskap fordi vi har bygget merkevare. Disse tingene går hånd i hånd, sier Hareide-Larsen.

Sammen igjen.

Rune Paulseth og Nina Hareide-Larsen har tidligere jobbet sammen på det norske Meta-kontoret. Nå skal de bygge en ny boligkjempe på nett.

Har selgerne på sin side

Nå som Hjem.no har blitt presentert har Finn.no fått sin første reelle konkurrent på boligmarkedet. Paulseth er krystallklar på at de har fokus på seg selv, og ikke konkurrenten.

- Finn er en soleklar ener – hvordan skal dere ta opp kampen med dem?

- Det høres kanskje litt «småcocky» ut, men vi må fokusere på hva vi kan levere. Jeg gleder meg til å se dataen på hvordan forbrukeren bruker tjenesten så vi kan sitte og skru på dette hele tiden, sier Paulseth .

Han mener de har en fordel ettersom de har mange eiendomsmeglere med på laget.

- Vi har 2.500 til 3.000 selgere som kan selge inn portalen vår, og det momentet gjør at vi har en fordel. I tillegg har vi teknologien, sier Paulseth.

Han mener de teknologiske løsningene som plattformen presenterer vil være et fortrinn, og håper det er noe forbrukerne vil sette pris på.

- Er det teknologien dere skal slå Finn på?

- Jeg tror den er et fortrinn siden den har ikke vært spesielt mye utviklet før. Det kan kanskje bli litt overdimensjonert, for kampen står om antall boliger og forbrukerne. Det er en markedsplass, og det handler om tilbud og etterspørsel. Vi er nødt til å fighte den fighten hver dag, sier Paulseth.

Teknologien til markedsplassen leveres av selskapet Zrch forteller Paulseth. I tillegg har Netlife levert design og merkevare, mediebyrået er Amidays, kreativtbyrå er Mint. Sanum & Bergerstuen er PR-byrå med Atle Lessum som rådgiver.

Fokus på annonsør og kunde

På spørsmål om målet er å bli markedsplass nummer én for bolig svarer Paulseth at de «fokuserer på å levere det beste».

- Å få annonsørene fornøyde og brukerne til å matche med produktene inne på plattformen er målet. Hvis det er optimalt kommer vi dit vi vil være. Det er ikke noe mål i å endre dynamikken i konkurransen, og den aktøren som er der tror jeg ikke de vil la oss få lov til heller, sier Paulseth.

Han mener konkurransen om boligannonsene etter hvert kan komme fra flere hold enn det som er de opplagte aktørene i dag.

- Jeg tror det er mye fokus på den aktøren som er der i dag. Men vår erfaring er at den største konkurransen kan komme fra utlandet, og den har du ikke så stor kontroll på. De har sannsynligvis en annen tilnærming til hva de ønsker å gjøre, sier Paulseth.

Vil lage «Finn-killer» med en brøkdel av reklamebudsjettet: - Skrekkblandet fryd