Tidligere Meta-topper gjenforenes i nytt annonseselskap: - Spennende

Nina Hareide-Larsen blir kommersiell direktør i Bomega. Der blir hun gjenforent med tidligere Meta-sjef Rune Paulseth.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist
Øyvind Hofsrud
Tobias Fredø Journalist

Mandag kveld ble det klart at Nina Hareide-Larsen gjenforenes med sin tidligere Meta-kollega Rune Paulseth. Det kommer frem i et LinkedIn-inlegg hun selv har publisert. Hareide-Larsen begynner som kommersiell direktør i start up-selskapet Bomega. 

- Etter fem spennende år i Facebook/Meta, et uventet avbrekk, plutselig tid til studier og ikke minst mange gode samtaler med spennende mennesker og selskaper, er det på tide å fortelle hvor jeg valgte å lande for neste del av jobb-livet, starter hun innlegget med.

I slutten av september meldte Dagens Næringsliv at den tidligere sjefen for Metas norske salgskontor, Rune Paulseth, er ansatt som daglig leder i det nye selskapet Bomega. Nina Hareide-Larsen var kommersiell leder hos Metas norske salgskontor frem til kontoret ble lagt ned. Nyheten om nedleggelsen ble kjent i desember i fjor.

Les også: Facebook-eier Meta legger ned salgskontoret i Norge

Nå gjenforenes altså de to tidligere norske Meta-toppene i Bomega.

- Hvorfor falt valget på Bomega?

- Det var mange gode grunner til å velga Bomega. Både fordi jeg har jobbet tett med eiendomsbransjen da jeg jobbet i DNB, og fordi jeg brenner for å modernisere, forenkle og digitalisere tjenester som er viktige for folk, sier Hareide-Larsen til Kampanje.

Hun fortsetter:

- Og så er det selvsagt spennende å starte et selskap sammen med folk jeg har jobbet med før og som jeg setter pris på. 

Kommersiell direktør:

Nina Hareide-Larsen går inn i rollen som kommersiell direktør i Bomega. Hun har tidligere jobbet i Meta.

- Et godt team

Hareide-Larsen forteller at hun nå ser frem til å jobbe med Paulseth igjen.

- Vi er et godt team, så det gleder jeg meg veldig til. 

Også Paulseth forteller at han gleder seg til å jobbe sammen med Hareide-Larsen igjen, etter at de jobbet sammen de siste fem årene i Meta.

- Når muligheten kom med Bomega så tenkte vi at det hadde vært gøy å fortsette samarbeidet. Vi har også fått med oss Geir Jangås fra Telia og Guro Høgne fra NAV, begge tidligere kolleger, som jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med i Bomega, sier Paulseth til Kampanje.

Hareide-Larsen har siden avskjeden med Meta brukt tiden på studier og samtaler med andre om karriereveien videre. 

- Brukte du lang tid på å bestemme deg da tilbudet kom opp?

- Nei, ikke når muligheten først lå der. Men jeg brukte litt tid før det på å lande på hva jeg virkelig har lyst til å gjøre.

- Og hvordan har oppstarten i Bomega vært? 

- Jeg har ikke vært i et start up-selskap tidligere, så det er mye som skal løses på en gang. Alt fra å sikre seg e-poster med riktig domener til lang større oppgaver. Vi har en veldig interessant hverdag, sier Hareide-Larsen. 

Daglig leder:

Tidligere sjef for Metas salgskontor i Norge, og nåværende leder i Bomega, gjenforenes med Nina Hareide-Larsen. Foto: Eivor Eriksen.

- Skal utvikle attraktive tjenester for bransjen

I styret til Bomega finner vi representanter fra flere store eiendomsmeglerforetak, som Privatmegleren, Eie, Nordvik Bolig og Krogsveen. Administrerende direktør i Privatmegleren, Grethe Meier, har i et intervju med Dagens Næringsliv luftet tanken om å ta opp kampen med Finn.no.

- Det er litt for tidlig å si. Men jeg har vært i bransjen i 15 år, og allerede fra starten så vi på alternativer til Finn. Det er klart at det å ha en monopolist i en bransje, er aldri heldig, kanskje med unntak av Vinmonopolet. Det kan godt hende vi skal utfordre Finn på noe sikt, har Meier sagt til DN.

På spørsmål om Finn.no-konkurransen forteller Hareide-Larsen at fokus i startfasen ligger på å utvikle tjenester for eiendomsbransjen. 

- Selskapet er dannet fordi man har sett et rom for å utvikle tjenester som eiendomsbransjen benytter seg av, sier Hareide-Larsen.

- Jeg har selv vært inne i dette tidligere i DNB. Bransjen har gjort masse bra innen digitalisering, men det er alltids andre ting som kan gjøres for å skape muligheter, legger hun til.

Hun understreker at Bomega kun har vært på plass noen få uker.

- Kjøp og salg av bolig er en stor, emosjonell og avgjørelse for mange. Vi vil forenkle dette og utvikle attraktive tjenester som bransjen og vi ser et potensiale for, men konkret hva det er, må vi komme tilbake til senere, sier Hareide-Larsen. 

Tidligere Meta-topper gjenforenes i nytt annonseselskap: - Spennende