Publicis-byråer mister stort Burger King-oppdrag: - Det er kjedelig

Kitchen og Starcom byttes ut når Burger King lager ny byråmeny.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Publicis-byråene Starcom og Kitchen har lenge bistått hurtigmatkjeden Burger King med henholdsvis mediestrategi og reklameleveranser i det norske markedet. I 2020 valgte daværende markedssjef i Burger King, Heidi Moss, å samle alle sine byråoppdrag hos Publicis-gruppen, og to år senere fulgte Burger Kings skandinaviasjef etter.

Dermed gikk Burger King for hele Publicis-menyen og modellen byrånettverket kaller «The Power of One».

Les mer: Burger King bestiller hele menyen til Publicis - vipper ut svenske og danske byråer

Nå brytes samarbeidet på flere fronter, og både reklame- og mediekontoen forsvinner ut av Publicis-gruppen. Det var Resumé som først omtalte saken.

Svenske Forsman & Bodenfors blir Burger Kings nye skandinaviske reklamebyrå, mens mediebyrået UM som er en del av Mediabrands Norge blir nytt mediebyrå. Kampanje har sendt Burger King en rekke spørsmål om byttet, men har kun fått følgende sitat tilsendt fra Bernardo Michelotto, som er markedsdirektør i Burger King Scandinavia

- Burger King Scandinavia har bestemt seg for å se etter nytt reklame- og mediebyrå. Sammen med Publicis har vi oppnådd gode resultater, og gjennomført kampanjer på tvers av Skandinavia. Fremover har vi valgt å samarbeide med Forsman & Bodenfors på reklame og IPG på media. Når det gjelder PR, vil vi fortsette å samarbeide med Publicis, sier han. 

- Vi synes det er kjedelig

Norsk Publicis-sjef Peder Mittet legger ikke skjul på at han synes det er leit at Burger King har valgt seg nye byråer å jobbe med.- Ja, vi synes det er kjedelig. Vi har jobbet med Burger King i mer enn ti år i Norge og har skapt fantastiske resultater, sier han til Kampanje.

- Betyr dette at dere ikke har klart å vise Burger King verdien av «The Power of One»?- For det første vil jeg si at den modellen fungerer for alle våre kunder hver eneste dag, helt uavhengig av Burger King. Den gjør at alle våre kunder får tilgang til den samlede kompetansen vi har på huset, fra kreativitet, media og PR til teknologi, e-commerce og data. Når det gjelder Burger King, har vi jobbet etter denne modellen i mer enn fem år, og den fungerte på alle måter etter hensikten, og etter forespørsel fra den tidligere ledelsen i Skandinavia ble den ekspandert til å gjelde hele Skandinavia, sier Publicis-sjef Peder Mittet til Kampanje.
Han setter byråbyttet i sammenheng med en ny ledelse i Burger King i SkandinaviaDe fikk nylig fått både ny administrerende direktør og markedsdierektør, som betød at våre kontaktpersoner forsvant ut. Når det kommer nye kluter inn er det av og til sånn at det går på bekostning av byråsamarbeidet. Det er det som er bakteppet og årsaken til det som er skjedd, sier han. 

Les også: Kaller Burger King-kampanje for «genial»: - God reklame er noe du må ta stilling til

Mister Burger King-omsetning:

Publicis-sjef Peder Mittet vil ikke kommentere størrelsen på oppdragene de mister, men de er av en sånn størrelse at konsernsjefen har redusert bemanningen i flere avdelinger.

Har nedbemannet etter tapet

Peder Mittet bekrefter samtidig at de har deltatt i byråkonkurransen om reklame- og mediebyråoppdragene.- Vi pleier å stille oss konstruktive når kunden tar en sånn avgjørelse og vi mener vi har gode forutsetninger for å vinne konkurransen. Det gjorde vi også denne gangen, samtidig som vi var klar over faren for å bli byttet ut, sier han.Peder Mittet vil ikke kommentere størrelsen på kontrakten som nå forsvinner, men han forteller at tapet allerede har fått noen konsekvenser for bemanningen.- Vi er et svært miljø på 200 personer, så det er ingen dramatikk for Publicis at vi mister Burger King, men vi har gjort mindre justeringer i noen avdelinger som har vært direkte berørt.Det er snakk om «noen personer», ifølge Mittet.Publicis skal fortsatt levere PR-tjenester for Burger King i hele Skandinavia.- Hvor stort oppdrag blir det?- Vi kommenterer ikke tall, men det er et fint PR-oppdrag.

Les også: Publicis-byråer dobler nesten overskuddet – sikter mot rekordinntekter på over en kvart milliard i år

Publicis-byråer mister stort Burger King-oppdrag: - Det er kjedelig