Ipsos-sjefen i Norge slutter: - Har vært diskusjoner om veien videre

Nathalie Eyde Warembourg slutter som daglig leder i Ipsos i Norge. Etterfølgeren er allerede klar og komme fra Metro Branding.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

For bare en drøy måned siden var det Kantar-sjefen som takket for seg og kort tid slutter enda en analysesjef. Denne gangen er det administrerende direktør i Ipsos Norge, Nathalie Eyde Warmebourg, som takker for seg etter seks år i stillingen. Warembourg kom til Ipsos Norge fra mediebyrået Maxus der hun i flere år satt som sjef for et av de mindre WPP-byråene.

Warembourg sier til Kampanje at hun orienterte arbeidsgiveren sin før påske om at hun sluttet.

- Det har vært seks spennende, lærerike og krevende år. Spesielt krevende var det selvsagt under perioden med Covid hvor vi nær sagt måtte stenge ned virksomheten og dermed ikke kunne levere vårt viktig samfunnsoppdrag. Men det å kunne utvikle forretningen og folkene mine har vært spennende og lærerikt, sier Warembourg.

Les også: Kantar-sjefen slutter: - Det har vært noen intense år

Slutter uten ny jobb å gå til

Warembourg tok over Ipsos, eller det som tidligere het MMI, på en tid der omsetningen lå på rundt 95 millioner kroner, men i koronaåret 2020 ramlet omsetningen til rundt 75 millioner kroner og selskapet tapte flere millioner kroner. I 2021 tok omsetningen seg opp igjen til 85 millioner kroner. Tall for 2022 foreligger enda ikke.

- De siste to årene har vi hatt en flott utvikling både i kvalitet, langsiktige avtaler og kundeforhold samt resultater. Det første kvartalet i år er den beste i Ipsos’ historie i Norge, sier Warembourg.

- Så hvorfor slutter du nå?

- Etter god, global støtte i vekststrategien, i endringer og utviklingen i alle disse årene, har det vært et lederbytte i regionen og da har det blitt diskusjoner om veien videre. Dette er en medvirkende årsak. Nå blir det spennende å følge med Ipsos videre på sidelinjen, sier Warembourg.

- Hva skal du gjøre nå?

- For egen del så skal jeg bruke litt mer tid før jeg bestemmer meg for min neste toppjobb, men jeg er allerede i gang med en del spennende prosesser, sier hun.

Ny Ipsos-sjef:

Eirik Ekrann forlater Metro Branding og Cathrine Stensland etter bare et snaut år i jobben.

Finner ny toppsjef hos Metro

Shane Farrell er administrerende direktør i Ipsos internasjonalt og når Kampanje tar kontakt ønsker han ikke å kommentere Warembourgs avgang. Han nøyer seg med å rette oppmerksomheten om den nye sjefen i selskapet. Han heter Eirik Ekrann og kommer fra Metro Branding.

- Det er viktig at vi bringer det beste av Ipsos til alle våre kunder, og når Eirik nå blir en del av laget, sammen med vårt team av eksperter, lokalt og globalt, står vi sterkt med tanke på å ta vårt tilbud til et høyere nivå innenfor det norske markedet og skape enda mer innovasjon og være mer smidige overfor våre kunder samt akselerere utviklingen vår på det norske markedet, sier Farell.

Den nye Ipsos-sjefen Eirik Ekrann (41) kommer altså fra Metro Branding. Ekrann forlater dermed reklame- og markedsføringsbyrået fra Sandefjord etter bare et drøyt år. 

- Det ble et kort, men lærerikt opphold på meg i Metro. Timingen for jobbytte var ikke ideell, men når jeg ble kontaktet var det en for interessant utfordring og spennende selskap til ikke å hoppe på. Så utelukker jeg ikke at den kan bli et fint Ipsos-Metro samarbeid fremover, sier han. 

Les også: Metro Branding nærmer seg 50 millioner - tar innpå de største byråene i inntekt

Vender tilbake til analysebransjen

Når Ekrann tar over som sjef i Ipsos etter Warembourg får han også ansvaret for rundt 40 ansatte i en bransje han kjenner svært godt fra før gjennom sine tidligere jobber både i Kantar og Marketing Clinic. Før han kom til Metro jobbet Ekrann som strategidirektør i Kantar.

- Jeg brenner virkelig for innsikt som et verktøy for bedre beslutningstaking. Ipsos’ sitt team av eksperter, validert metodikk, innovativ teknologi og globale posisjon hjelper beslutningstakere fra alle næringer og fra offentlig sektor til å ta bedre og mer effektive beslutninger. Jeg ser virkelig frem til å bringe det beste fra Ipsos til det norske markedet, sier Ekrann.

- Hvordan blir det å konkurrere med din gamle arbeidsgiver Kantar i rollen som ny sjef i Ipsos?

- Jeg har hatt en fin tid i Kantar og liker selskapet og folka der fortsatt, men litt konkurranse har vi sikkert alle gått av, sier han.

- Regner du med å få noen sure SMS fra dine tidligere Kantar-kolleger?

- He he, jeg har fått en del allerede, men de har utelukkende vært hyggelige.

Før han startet i Kantar jobbet Ekrann i innsikts- og konsulentselskapet Marketing Clinic som i sin tid ble kjøpt opp av Knowit.

- Så du er og blir en analysemann?

- Jeg kommer jo fra den delen av bransjen har et engasjement or bransjen og fagfeltet. Så har jeg holdt på med andre ting også innenfor merkevarestrategi, men analyse er absolutt noe som opptar meg.

- Ble det for lite tall og analyser i Metro?

- Nei, det var det ikke det og jeg var blant annet med å bygge opp en innsiktsplattform i byrået. Dette handlet mer om å gå til noe og ikke fra noe. Det var rett og slett en utfordring og en interessant oppgave som gjorde at jeg gikk videre, sier Ekrann.

Ipsos-sjefen i Norge slutter: - Har vært diskusjoner om veien videre