Kantar AS har tidligere varselt at de skal gjør endringer i selskapsstrukturen, nå melder de i en pressemelding at selskapet deles i to divisjoner fra 1. april. Divisjonene eies fortsatt av Kantar, men med nye ledere i spissen. 

Som følge av den nye selskapsstrukturen vil administrerende direktør Kari Nordstad, som har vært leder for begge enhetene i Norge, overlate ledelsen av Kantar Media Norge AS til Christian Thune-Larsen og ledelsen av Kantar Norge AS til Lene Leikvoll. Nordstad jobber i Kantar fram til 1. april.  

Kantarsjefen forteller Kampanje at etter mange år i Kantar var det på tide å overlate ansvaret til noen andre. 

- Jeg har jobbet elleve år i det som nå blir Kantar Media og Kantar Norge, og at nå som selskapet deles i mindre deler var det naturlig at de som har drevet divisjonene overtar det overordnede ansvaret.  

Nordstad har tidligere hatt lederjobber i medieanalyse-selskapet Observer, både i Norge, Sverige og Portugal, i tillegg har hun jobbet i konsulentselskapet Teleplan. Hun har foreøpig ikke lagt planer for hva hun skal gjøre videre.

- Det har vært noen intense år som leder, så nå skal jeg ha ferie, også skal jeg finne ut av hva jeg skal bli når jeg blir stor. Men først skal jeg ta en pust i bakken, sier hun. 

Bakgrunnen for endringen, som gjennomføres i Kantar globalt. er ifølge pressemeldingen at divisjonene  Kantar Media og Kantar Norge AS betjener ulike kunder og kundebehov. Kantar Media leverer publikums- og målgruppedata til mediemarkedet, mens øvrige Kantar hjelper virksomheter, merkevareeiere og annonsører til å forstå kunder og forbrukere.

Begge selskapene beholder altså Kantar-navnet og vil fortsatt være lokalisert sammen i Lakkegata 23 i Oslo.