PR-toppen slutter etter 26 år i byrået: - Det er trist og emosjonelt

Henrik Halvorsen sier han vil bruke tid på å finne ut hva han skal gjøre fremover.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

PR- og rådgivningsselskapet Hill+Knowlton mister toppsjefen sin ettersom Henrik Halvorsen (52) har bestemt seg for å slutte i selskapet han var med å bygge opp tilbake på midten av 1990-tallet.

- Det satt to stykker på kontoret der nede da jeg begynte, og den gang som kom jeg vel mer eller mindre rett fra skolebenken. Siden har jeg vært der, sier Halvorsen til Kampanje.

Siden betyr i denne sammenheng 26 år for byrået som er ett av landets eldste PR-byråer og som ble etablert i 1995 av blant andre Lars Erik Grønntun. Siden kom også Halvorsen inn på eiersiden og på 2000-tallet kjøpte verdens største PR-nettverk WPP-eide Hill + Knowlton byrået av de norske gründerne.

- Det har vært en kjempereise med både oppstart og salg av byrået til Hil+Knowlton. Jeg har også hatt masse ulike roller i selskapet og ledet både Norge, Norden og internasjonalt. Jeg har fått lov til å gjøre mye og har nærmet funnet opp min egen jobb hvert tredje år.  Det setter jeg veldig stor pris på, men nå har jeg passert 50 år og skal jeg gjøre noe annet i livet så var det på tide og begynne å orientere seg litt. Jeg har jo fortsatt 20 år igjen hvor jeg skal jobbe, sier Halvorsen.

- Hva skal du gjøre?

- Det har jeg ikke bestemt meg for og det skal jeg bruke litt tid på å finne ut. Vi får se hva som dukker opp, men først skal jeg ta det litt med ro før jeg begynner å orientere meg til sommeren, sier han.

Lederskifte kommer like i kjølvannet av at PR-byrået kuttet Gambit-navnet, selskapet flyttet inn i nye lokaler i Via Vika, lansert en ny strategi som knytter seg enda sterkere til den internasjonale virksomheten.

- Var tidspunktet bra nå?

- Det var kanskje ikke helt unaturlig, men beslutningen har modnet frem over tid.

Les også: Halvorsen slutter som sjef i Hill + Knowlton

Starter jakten etter ny byråleder

Styreleder i Hill+Knowlton, Rune Wilhelmsen sier det var en tung beskjed å få. Wilhelmsen er finansdirektør for Hill+Knowlton globalt, men sitter på samme kontor som Halvorsen og resten av de 50 rådgiverne som er i PR-byrået.

- Jeg har jobbet med Henrik siden 2008 og skulle gjerne fortsatt med det. Men jeg må respektere hans valg, men for meg er dette veldig trist og emosjonelt. Når man har jobbet så lenge sammen så blir det ekstra vondt, sier Wilhelmsen.

- Har det skjedd noe her som gjorde at samarbeidet ikke kunne fortsette?

- Nei, absolutt ikke. Henrik er fortatt en god venn av meg både på jobb og privat, sier Wilhelmsen.

Han sier han har fikk vite om beslutningen «litt tidligere» og at arbeidet med å finne en ny sjef vil starte opp umiddelbart.

- Henrik vil være tilgjengelig så lenge vi ønsker og sånn er det ofte når en toppsjef slutter. Det er vondt der og da, men han har sagt han vil stå til rådighet så det vil være lit opp til oss. Vi skal ta oss den tiden det tar i dag for å finne hans erstatter.  

- Hva tenker du rundt ny byråleder?

- Vi er en people business så du vedkommende må være en menneskekjenner, være kommersielt anlagt og kjenne industrien du skal jobbe i. Det er tre nøkkelkriterier.

Dermed slutter også Halvorsen bare noen år etter at gründeren av Gambit Lars Erik Grønntun forsvant til Kahoot i 2020.  

- Er det snakk om et generasjonsskifte?

- Nei, det vet jeg ikke. Men når du har passert 50 år som Henrik har og jobbet i samme selskap i 26 så er det forståelig at en kanskje tanker hva en skal gjøre når en blir voksen. Jeg pleier å si til ham at har gått fra intern til toppleder i dette selskapet, sier Wilhelmsen.

Les også: Lars Erik Grønntun slutter som PR-topp - går til Kahoot

Gamle kompanjonger:

Lars Erik Grønntun var den som grunnla Gambit der Henrik Halvorsen like etterpå skulle begynne å jobbe. De to er fortsatt gode venner på privaten og nå er Grønntun tilbake i PR-bransjen og Halvorsen på jakt etter ny jobb. Her de to da de jobbet sammen i Gambit.

- Det er trist og emosjonelt

Henrik Halvorsen sier det er hyggelig at styrelederen synes det er trist at han selv nå skal slutte, men at det også for PR-sjefen er vemodig.

- Det er trist og emosjonelt også for meg. Det er en vanskelig beslutning å ta og etter så mange år så får du mange venner og flotte kolleger både i Norge og Norden. Men det er et lite land vi bor i, så vi skal sikkert støte på hverandre igjen. Men dette er trist for meg også. Dette selskapet har jo vært babyen min også, men på et eller annet tidspunkt må du tørre å hoppe, sier han.

- Hva sier du til alle de som nå begynner å spekulere i at Halvorsen skal jobbe med Grønntun igjen?

- Jeg har ikke snakket med han. Han blir sikkert litt overrasket han også, men nei det er ingen konkrete planer om det, sier Halvorsen.

Grønntun er i dag delvis inne i PR-bransjen igjen gjennom investeringsselskapet Paritee som nylig kjøpte hele Geelmuyden Kiese. Grønntun fortsetter i jobben i Kahoot, men vil være styreleder i den nye GK-eieren. Det er også kjent at Grønntun og Halvorsen er gode venner på privaten.

- Blir det en ny byråjobb eller noe med kommunikasjon?

- Det er jo ikke unaturlig å bruke det man kan på ett eller annet vis enten det har med kommunikasjon, ledelse eller consulting har å gjør. Mener jo jeg kan en del om menneskeintensive selskaper og hva som skal til for å utvikle slike virksomheter.  Jeg er åpen og skal bruke litt tid til å tenke, sier han.

Les også: Gambit-sjef overrasket over Grønntuns GK-flørt: - Skaper en ny dynamikk i PR-bransjen

PR-toppen slutter etter 26 år i byrået: - Det er trist og emosjonelt