Discovery kutter kraftig i OL-troppen – Anne Rimmen blant TV-kanalens største Tokyo-profiler

TVNorge- og Eurosport-eieren Discovery teller ned til sommer-OL i Tokyo, men troppen som drar blir mye slankere enn sist.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Onsdag denne uken var det 100 dager til OL i Tokyo og både idretten og TV-kanalen som eier rettighetene til sommerens store idrettsfest teller ned til ilden forhåpentligvis tennes i Japan.

- Budskapet så langt fra IOC og de japanske myndighetene er at det blir leker, sier medieansvarlig for Olympiatoppen, Hallvard Lea, til Kampanje.

Men samtidig raser koronapandemien i Japan, og landet er inne i sin fjerde smittebølge. Generalsekretæren i landets regjeringsparti avfeier ikke muligheten for å droppe lekene.

- Men er vi sikre på at det blir en idrettsfest for TV-seerne til sommeren?

- Ja, det håper vi. Vi håper at vi skal klare å skape litt lys for mange, i en krevende tid. Idrett på TV kan være med på å heve humøret til noen og enhver, så får vi se hva det blir til slutt. Men vi har sett at det er mye glede å finne i alle mesterskapene og turneringene denne vinteren med Premier League og Champions League for alle vi som er sportsgale, sier Lea.

Les også: 100 dager igjen til OL - Discovery styrker laget og går på lufta med nytt program

Setter laget:

Discoverys øverste sportsledelse, Morten Johannessen og Frode Martens, jobber for tiden med å sette sammen mediekonsernets OL-lag som bokstavelig talt skal i ilden under sommer-OL i Tokyo.

Kjøpte OL-rettigheter for 11 milliarder

Det var for seks år siden at det amerikanske TV-konsernet Discovery bladde opp over 11 milliarder kroner for å vise seks OL på rappen i perioden 2018 til 2024. Men etter Pyeongchang i Sør-Korea for tre år siden har det ikke gått helt på skinner. OL i Tokyo skulle etter planen gå i fjor sommer, men ble altså utsatt med ett år.

TV-konsernet teller nå ned dagene og hadde denne uken premiere på et stort TV-program, «Tokyo-OL: 100 dager». Men troppen Discovery sender til Tokyo i år blir langt mindre enn sist, da det var vinter-OL i Sør-Korea.

- Fra Norges del blir vi i overkant av 20 stykker. Men da må du huske på at vi i Discovery er en del av en større familie. Totalt sett så er vi nok 150 mennesker pluss der nede som skal betjene alle markeder. Vi skal ha fokus på oss selv, men også resten av Discovery, sier sportsdirektør i Discovery Norge, Morten Johannessen.

Totalt så regner sportsdirektøren med at det vil være i sving rundt 110 personer totalt som vil jobbe med OL i Norge og Japan, hvorav rundt 60 stykker vil være kommentatorer og eksperter.

Les også: Discovery: - Flytting av OL betyr at alt vi har planlagt, utsettes ett år

Slanker OL-troppen med rundt 60 stykker

Med sine TV-kanaler verden over er Discovery til stede med sin sportskanal Eurosport i nærmere 60 land og når OL starter kommer alt som skjer i Tokyo til å vises på sportskanalene til Eurosport og den nye strømmetjenesten Discovery+, i tillegg til hovedkanalen TVNorge. 

- Det er vanskelig å sammenligne den norske delegasjonen vår med hva NRK og TV 2 ville gjort, og det er også forskjell på et sommer-OL og et vinter-OL sett med norske øyne, sier han.

- Hvor stor var troppen din under OL i Pyeongchang?

- Ved siste vinter-OL var vi nok rundt 80 stykker, men det må sees i lys av de norske medaljesjansene. Men ja, vi må ta innover oss at det er en pandemi nå og at det blir vanskeligere å kunne intervjue utøverne og at vi derfor sender litt færre folk, sier Johannessen.

- Hadde dere vært flere uten korona?

- Det kan godt være, absolutt, men som sagt så er vi en del av en større TV-familie og føler vi kan dekke det som skjer på en veldig god måte. Vi skal sikre de norske TV-seerne bilder av alle idretter hvor norske idrettsstjerner deltar samtidig som vi finner gode og trygge løsninger både for utøverne og våre ansatte med tanke på pandemien, sier han.  

OL-kveld i 2018:

Anne Rimmen og Jon Almaas ledet «OL-Kveld» på Discovery i 2018. Nå er det mer usikkert om Jon Almaas får plass på OL-laget, men Anne Rimmen skal være bankers. Foto: Discovery.

Rimmen blir sentral - Almaas usikker

Lagoppstillingen er ikke helt offisiell enda, men Kampanje er kjent med at noen av de største OL-profilene til Discovery denne sommeren vil være Anne Rimmen, Susanne Wergeland og Carsten Skjelbreid. I tillegg er også Pål Gordon Nilsen med, sannsynligvis til stede i Tokyo, og Ane Sturød nevnes også som et mulig OL-navn. Mer usikkert er det om Jon Almaas blir en del av Discoverys daglige OL-sendinger denne gangen. Tilbake i 2018 var det Rimmen og Almaas som ledet kanalens studiosendinger hjemme.

- Vi går fortsatt litt svanger her med tanke på å annonsere dette. Jeg vil derfor ikke røpe noe nå, annet enn å si at vi har en overraskelse eller to i ermet, sier han.

- Blir Rimmen å se i en lignende rolle som sist sammen med Jon Almaas?

- Du må nok vente å se, men Rimmen er et navn vi selvfølgelig har hatt på blokka ganske lenge, sier han.

- Og det blir OL-studio hver kveld?

- Det vil bli en solid dekning der ingen skal føle at vi slår mindre på stortromma selv om det er pandemi. Vi vil som sist gi folk den aller beste sporten og underholdningen på TVNorge i tillegg til å bruke våre to Eurosport-kanaler og strømmetjenesten Discovery+, sier sportsdirektøren.

Vil ikke spå antall norske OL-gull

Sportsdirektøren sier han allerede er godt i gang med å tenke på hvilke programlederprofiler, kommentatorer og eksperter seerne skal få lov til å bli kjent med denne gangen, og tidligere denne uken slapp Discovery sin første ekspertkommentar i mellomdistanseløperen Ingvill Måkestad Bovim. Hun skal sammen med tidligere annonserte Ida Alstad blir to av ekspertkommentatorene.

- Ingvill Måkestad Bovim har svært god kunnskap om hva som kreves for å kunne yte optimalt, spesielt med tanke på mellom- og langdistanseløping, hvor vi har noen av våre fremste medaljekandidater i Tokyo, sier sportsdirektøren.  

Hva gjelder norske gullsjanser kunne Marit Breivik i Olympiatoppen i går spå åtte gullsjanser tidligere denne uken og det er vel ikke noe stor spådom at det er store forventninger til både Karsten Warholm, Ingebrigtsen-brødrene og ikke minst håndballjentene.

- Tror du Breivik får rett i åtte norske gull?

- Her må jeg nesten få lov til å henvise til Pål Gordon Nilsen eller noen av de andre ekspertene våre, for det tør jeg ikke mene noe om. Men jeg er helt sikkert på at det vil komme både kjente og mindre kjente utøvere som vil gi oss mange gode nyheter og historier å fortelle om til seerne hjemme, sier Johannessen.

Discovery kutter kraftig i OL-troppen – Anne Rimmen blant TV-kanalens største Tokyo-profiler