Saken blir oppdatert.

Ingvill Måkestad Bovim blir ny friidrettsekspert for Discovery. Måkestad Bovim vil ha en sentral rolle under dekningen av De olympiske leker i Tokyo, som går av stabelen om eksakt 100 dager.

– Vi er veldig glade for å få Ingvill Måkestad Bovim med på OL-laget vårt. Ingvill har svært god kunnskap om hva som kreves for å kunne yte optimalt, spesielt med tanke på mellom- og langdistanseløping, hvor vi har noen av våre fremste medaljekandidater i Tokyo. Hun vil være en viktig del av teamet som skal følge våre friidrettsstjerner til sommeren, sier sportsdirektør i Discovery Norge, Morten Johannessen.

Allerede i kveld vil seerne stifte bekjentskap med Måkestad Bovim når hun blir med på sedingen Tokyo-OL: 100 dager igjen. som skal vises på Discovery+ og Eurosport. 

– Vi går inn i et OL med sannsynligvis de beste forutsetningene vi har hatt i moderne tid når det gjelder medaljesjanser. Vi har opptil flere medaljekandidater, med kanskje Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen i spissen. Det blir utrolig spennende å være med i teamet som skal presentere verdens største idrettsarrangement til det norske folk. Det er en stor oppgave, men sammen med svært rutinerte kollegaer så kommer dette til å bli utrolig gøy, sier Ingvill Måkestad Bovim. 

Spår åtte gull
Tidligere i dag var det en større pressekonferanse i regi av Olympiatoppen der norske sportsredaksjoner kunne få siste nytt om sommerens store idrettsfest. Marit Breivik, sommeridrettssjef på Olympiatoppen, tror den norske troppen til OL kan klare åtte medaljer. 

- Det var ingen stor prestasjon i Rio, men etter en grundig evaluering og utviklingen i sesongene 2017, 2018 og 2019, som ga oss et positivt grunnlag, har vi et ambisiøst mål om åtte medaljer, sa en optimistisk Marit Breivik under pressetreffet i forbindelse med at det er 100 dager igjen til OL og 132 dager igjen til Paralympics.

Cato Zahl Pedersen, sjef for paratroppen, håper på minst åtte medaljer i Paralympics.

- 100 dager går fort
Til stede på pressetreffet for å sjekke temperaturen på den norske OL-troppen. var også Discoverys egen Susanne Wergeland. Wergeland skal også lede kveldens OL-sending.

- Selv om det kanskje høres lenge ut med 100 dager, så går det fort. Veldig fort med tanke på å forberede seg til et høydepunkt i karrieren som bare skjer hvert fjerde år. I kveldens sending så har vi snakket med flere av våre største profiler, og vi får også høre hvordan Olympiatoppen planlegger for et OL under en verdensomspennende pandemi, sier Wergeland. 

Sportsdirektør i Discovery Norge, Morten Johannessen, sier TV-huset har «planlagt for OL i Tokyo i flere år»

 - Vi gleder oss veldig til å komme i gang. Vi kommer til å dekke alle de viktige hendelsene sett med norske og internasjonale øyne – døgnet rundt. Alt fra OL vil vises på discovery+, mens vi på våre ulike TV-kanaler vil plukke ut det som er viktigst for oss nordmenn. Det er bare å glede seg, sier han.