Denne McDonald's-filmen ble umiddelbart fjernet - nå er den mer aktuell enn noensinne

Gikk på lufta to uker før koronakrisen inntraff.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

McDonald's fikk den tvilsomme æren av å ha en av de minst likte reklamefilmene i den ferske Reklamebørsen fra Mediacom som ble omtalt på Kampanje tidligere denne uken.

I filmen ser vi ungdommer som kommuniserer med vennene sine på mobilen gjennom hele dagen før de til slutt møtes på McDonald's.

«Det er fint å være sammen på avstand, men enda bedre ansikt til ansikt. Det er noe å se frem til», heter det i filmen, som altså ble produsert lenge før McDonald’s eller andre kunne ane hvordan koronasituasjonen ville utarte seg.

Filmen gikk på lufta 26. februar, altså drøye to uker før regjeringen iverksatte de strenge tiltakene som snudde hverdagen til nordmenn flest på hodet og gjorde det umulig for mange å møtes ansikt til ansikt. Filmen ble tatt av lufta med umiddelbar virkning 12. mars.

- Det var viktig for oss å fjerne den så raskt som mulig fordi vi ikke ville oppfordre folk til å møtes slik situasjonen er. Vi oppfordrer alle til å følge myndighetenes anbefalinger, sier Henriette Conradi, som er ansvarlig for kampanjen i McDonald’s.

Les også: Disse koronafilmene liker nordmenn mest og minst

- Skjønner at noen kan reagere

Ved en tilfeldighet tar reklamefilmen for seg en situasjon som plutselig har blitt relevant for enda flere, nemlig savnet som oppstår etter fysiske møter når store deler av kommunikasjonen skjer digitalt.

- Filmen skulle ta for seg en situasjon som er relevant for mange unge: mer digital kommunikasjon og mindre fysisk nærvær. I disse dager er det nok relevant for enda flere. Mange sitter hjemme og kjenner på distansen og hvor godt det skal bli når man kan møtes ansikt til ansikt igjen. 

Mediacoms undersøkelse viser at 17 prosent liker denne filmen dårligere enn annen TV-reklame, mens bare 24 prosent liker den bedre enn annen TV-reklame. 

Selv ble tatt av lufta i god tid før undersøkelsen ble utført, tror Conradi at seerne tolker filmen inn situasjonen som har oppstått.

- Vi skjønner at noen kan reagere på budskapet ut ifra den situasjonen vi er i nå.

Likevel tror hun de vil komme til å sette filmen tilbake på lufta igjen.

- Absolutt. Vi mener det er et viktig budskap som vi ønsker å kommunisere, men det må være riktig timing. Når ting kommer tilbake til normalen, vil den være mer relevant enn noen gang.

Denne McDonald's-filmen ble umiddelbart fjernet - nå er den mer aktuell enn noensinne