- Det kanskje ikke mange som tenker at design og arkitektur kan bidra til lavere frafall i skolen eller klimakutt i kommunene, men DOGA er kort sagt en katalysator for å gi samfunnet innovative og bærekraftige løsninger på en rekke utfordringer. Å få bidra til å profilere dette arbeidet og løfte design- og arkitekturfagene føles meningsfullt og gøy, sier Martin Henriksen, i en pressemelding. 

5. august tok han over som ny leder for kommunikasjon i DOGA (Stiftelsen Design og Arkitektur Norge), der han også skal jobbe med samfunnskontakt, i tillegg til å ha ansvar for DOGAs priser, blant annet DOGA-merket for design og arkitektur.

Henriksen har tidligere hatt roller som stortingsrepresentant, AUF-leder og leder for samfunnskontakt i Hurtigruten.

- Skal Norge lykkes med å nå store samfunnsmål, for eksempel innen klima og inkludering, må vi våge å tenke nytt på tvers av bransjer og sektorer. Her har DOGA, med design- og arkitekturtenking i spissen, store ambisjoner. Vi er glade for å få Martin og hans erfaring med på laget for å synliggjøre DOGA som samfunnsaktør, sier administrerende direktør Tor Inge Hjemdal.