Navn: Espen Skoland

Alder: 44

Stilling: Partner og CEO i NPG Sport & Communication

Aktuell: Etter at han sluttet som norgessjef i Warner Bros. Discovery, har Espen Skoland meldt overgang til PR-bransjen og en jobb som rådgiver for norske idrettsprofiler.

- Hvor går årets ferie?

- Den går til to av de vakreste stedene i Norge: Sirdalsheiene og Hardanger. Og så blir det en svipptur til Cannes for å please resten av familien.

- Hva er den største forskjellen på TV-kjendiser og idrettsprofiler? Hvem er lettest å jobbe med?

- De er stort sett like nevrotiske alle sammen, men jeg liker å jobbe med begge deler. Og de jeg jobber og har jobbet med, er stort sett veldig greie folk. Noen komikere og idrettsfolk er kanskje skrudd sammen litt annerledes enn oss andre, og det er vel nettopp derfor de er enere på sine fag.

- Spiser du is for rikets sikkerhet slik Geir Pollestad oppfordrer til, og hva er i så fall favorittisen?

-Jeg er ingen ismann. Jeg spiser utelukkende is for at mine barn skal tro at jeg er en normal person.

- Hvilken reklame fikk deg sist til å kjøpe et produkt og hvorfor?

- Godt spørsmål. Jeg har sett veldig mange Comfyballs-reklamer gjennom Premier League-sesongen, og vurderer sterkt om jeg skal trekke kortet. Jeg handler stort sett mat og drikke, så det er nok en merkevare innen dagligvaresjangeren som har lurt penger ut av meg.

- Hva synes du om størrelsen på Elon Musk lønns- og opsjonspakke på 500 milliarder kroner, er det fortjent?

- Det er vel først og fremst ganske sykt. Jeg har selv jobbet under en amerikansk leder som hevet milliardlønn og sendte ut personlige videoer av sitt lille krypinn i Hampton under covid. Det var koselig. Da kunne vi andre som bare hevet millionlønninger tenne lys for vår leder som på brutalt vis måtte erfare at det tar tid å tine kyllingfileter som har ligget i fryseren. Slik lærte vi at disse milliardlederne også er menneskelige. Det må vi aldri glemme.

- Hvordan synes du det norske spillmonopolet fungerer?

- Det slipper jeg heldigvis å mene noe om. Jeg hverken spiller, eller jobber med spill. Men jeg håper for alles del at vi kan ha en mer faktabasert og mindre moraliserende debatt om temaet i fremtiden.

- Hva var bedre før?

- Barndommen.

- Trenger vi en aldersgrense på TikTok og andre sosiale medier og hvor bør grensen settes?

- Ja, absolutt. Jeg synes dagens grenser virker relativt fornuftige. Det viktigste er nok uansett at vi foreldre lærer barna å navigere i det digitale universet.

- Hva kan vi lære av Frank Løke?

- At verden vil bedras, om og om igjen.

- Endelig sommerferie, men hva gjør du for at feriedagen skal bli så perfekt som overhodet mulig?

- Jeg tilbringer tid i fjellet eller ved sjøen, sammen med familie og venner. Bader, spiser god mat og holder kroppen i bevegelse. Kvelden er aller best når ølen er poppet og kampfløyta går i Tyskland. Sommeren er best med mesterskap, og jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke både NRK og TV 2 for jobben de gjøre med fotball-EM. Vi er heldig som har to så solide kringkastere i Norge.