Koronakrisen har fått store konsekvenser for omsetningen til Geelmuyden Kiese. Det forteller PR-byrået i en pressemelding, der det kommer frem at 21 norske ansatte nå har fått permitteringsvarsel. Det utgjør 30 prosent av de norske ansatte.

Dermed er det 50 ansatte igjen på det norske kontoret. Hva som skjer med de rundt 60 ansatte i Danmark og Sverige, er opp til den nasjonale ledelsen på de ulike kontorene.

- Vi beklager situasjonen, men dette gjør vi for å sikre arbeidsplasser. GK har god soliditet, og ikke glem at vi fortsatt er 110 på jobb (i Norden, red. anm), sier Hans Geelmuyden, sjef i GK Gruppen og GK Norge, til Kampanje.

- Kan det bli aktuelt å permittere flere?

- Dette ser vi an fortløpende. Dette er en situasjon med stor usikkerhet.

Les også Geelmuydens kommentar om regjeringens korona-kommunikasjon: - Krisehåndtering i respirator

Ber ansatte om å gå ned i lønn
De norske partnerne er samtidig blitt enige om å redusere egen lønn med 25 prosent med umiddelbar virkning, og har bedt medarbeidere som ikke permitteres om å redusere sin lønn med 20 prosent prosent frem til 1. juni. Dette skal være en frivillig ordning.

- Vi som blir på vakt garanterer kundene våre å levere kommunikasjonstjenester med GK-kvalitet fremover. Målet vårt er å sikre og øke omsetningen i Norge, slik at vi kan invitere tilbake våre permitterte kolleger så snart som mulig, sier Geelmuyden i pressemeldingen de har sendt ut.

Til Kampanje forteller han at de foreløpig ser en nedgang på 25 prosent i omsetningen som følge av koronakrisen.

- Usikkerheten er som sagt stor, men det ble dramatisk da regjeringen stengte ned Norge torsdag forrige uke. Det var helt nødvendig, men det endret markedet fullstendig. Mange oppdragsgivere utsetter oppdrag og venter til markedet er normalisert. Andre avlyser oppdrag fordi det ikke er mulig å samle mennesker i mars, sier Geelmuyden til Kampanje.

Dropper utbytte
- Hva kjennetegner de som er blitt permittert?

- De tre kriteriene vi har lagt til grunn er først og fremst å sikre de viktigste oppdragene fremover, sikre salgskraft, og sikre at vi har nøkkelpersonell for drift; ledelse, administrasjon, regnskap og finans.

- Hvor mye penger trenger dere å frigjøre?

- GK er en solid bedrift. Jeg eier 95 prosent prosent gjennom holdingselskapet mitt Koko og tar ikke noe utbytte for 2019 for å styrke soliditeten og likviditeten i selskapet. 

Les også: Slik møter Byrå-Norge smittefaren: - Må planlegge for at det varer i uker og måneder