Fouad Acharki er ansatt som videoansvarlig i Romerikes Blad og tiltrer stillingen i begynnelsen av november. Acharki kommer fra NRK der han har jobbet som journalist i 16 år, fra januar 2009. 

- Jeg ser virkelig frem til å jobbe med levende bilder i Romerikes Blad. Jeg har mye TV-erfaring fra NRK, og nå blir det mitt ansvar å få flere av leserne til også å trykke på play-knappen. Å fange interessen til leserne øyeblikkelig med videoene, de første sekundene, er alfa og omega, sier Acharki.

Acharki har opparbeidet seg bred kompetanse etter at han startet i Mastiff TV i 2008. I NRK-tida har han jobbet både med TV, radio og som skrivende journalist, og 40-åringen har nå 16 års erfaring fra statskanalen.

- De fleste av mine år i NRK har jeg jobbet med distriktsnyheter i Oslo og Akershus, så jeg kjenner både deler av Romerike godt allerede og RB som NRK siterer på jevnlig basis. Nå ser jeg fram til å bli enda bedre kjent med folk i alle kommunene i området. Og ikke minst gjengen i RB som jeg kun har møtt et par ganger, sier han.

Acharki har dekket flere fagfelt opp gjennom årene, og han er særlig interessert i områdene kriminalitet, diskriminering/rasisme, radikalisering, mangfold, fotball og ulike trossamfunn.

- I en tid da levende bilder stadig blir viktigere både for Romerikes Blad og resten av Medie-Norge, så er vi glad for en så sterk signering. Fouad har lang erfaring som videojournalist, og har i rekrutteringsprosessen overbevist oss om hvordan han kan løfte Romerikes Blad. Han vil komme inn med en annen type kompetanse enn det vi har i dag, så vi har store forventninger både til hva han kan bidra selv og ikke minst hvordan han kan komme inn med komplementære ferdigheter i vår unge stab, sier nyhetsredaktør Rune Bernhus i Romerikes Blad.

Acharki vokste opp i Oslo sentrum, men har i voksen alder flyttet til Romerike – nærmere bestemt Lørenskog.

- Fouad har opparbeidet seg et stort nettverk, både profesjonelt og privat. Det ønsker vi å dra nytte av, sier Bernhus