- Meklingen holder på fortsatt – den fortsetter på overtid og vi har ingen andre opplysninger foreløpig, sa mekler Bjørn Lillebergen til NTB ved 7-tiden onsdag morgen.

Hovedorganisasjonen Virke representerer produksjonsselskapene, mens Norsk Filmforbund representerer alle arbeiderne innen norsk film- og TV-produksjon.

Les mer: Kan bli full stans for TV-drama: - Stor avstand

Totalt kan 64 arbeidere bli tatt ut i streik fra dag én, og ytterligere 21 arbeidere kan bli tatt ut ved en opptrapping fredag.

Lister publisert på Virkes nettside viser at TV-arbeidere i Rubicon, Motion Blur, Monster, Filmreaktor og Maipo Film og Maipo Produksjon blir tatt ut i streik dersom partene ikke kommer til enighet.

Filmforbundets hovedkrav inkluderer tariffregulering av minstelønn for manusforfattere, en lønnsøkning på 5,2 prosent i tråd med frontfagsoppgjøret og utvidelse av overenskomstens omfang til å inkludere faste ansatte.

Les mer: TV-streiken avverget 

– Vi må fremforhandle en avtale som står seg fremover i tid, sa forbundsleder Elisabeth O. Sjaastad i Norsk Filmforbund til Kampanje mandag.

Forhandlingssjef Trond Teisberg i Virke håper partene får hjelp til å finne gode løsninger for bransjen.

– Det er krevende tider for norsk TV-drama – både for selskapene og for de ansatte. Dette oppfatter vi at vi og Filmforbundet er enige om. Vi er så langt ikke blitt enige om hva som er riktig medisin, men håper at vi med hjelp fra mekler skal kunne finne gode løsninger for bransjen, sa han til Kampanje.