Denne høsten kunne NRK presentere den nye gullpakka som skal underholde seerne denne høsten. For nå er det ikke lenger «Beat for beat», «Nytt på nytt» og «Lindmo» som er gullrekka. Nå snakker NRK i stedet om gullpakka og et av disse helgeprogrammene er «NM i Gjemsel.»

Ti prekvalifiserte deltakere kaster seg inn i alle tenkelige varianter av gjemsel og blant konkurrentene finner en flere programledere, en komiker, en magiker og en artist. 

De som skal gjemme seg i programmet NM i gjemsel er programleder Jon Martin Henriksen, youtuber og gamer Johan Færaas, komiker Magnus Devold, programleder Martin Lilleberg, tryllekunstneren Davido, artisten Myra, turner og student Hedda Skaug, radioprofilen Tamanna Agnihotri, kitesurfer Kari Schibevaag og sjakk-kommentator Heidi Røneid er med i kampen om tittelen som norgesmester.

Gjennom seks spennende episoder skal utøverne gjøre alt de kan for å kjempe seg videre i konkurransen. De ulike øvelsene finner sted på Torvbråten skole i Smiekroken og Hunderfossen, før en vinner skal kåres i den spektakulære finalen på Holmenkollen.

Les også: NRK sender humortrio inn i realitykampen: - Heldigvis har vi noen voksne i ryggen

Live Nelvik er programleder for konkurransen, mens Emil Gukild og Sander «Randulle» Dale kommenterer underveis.

- Jeg er stolt av denne originale buketten med utøvere. Jeg gledet meg allerede før innspillingen, men jeg kunne aldri i min villeste fantasi forutsett hva de leverte av krumpsring, innsats, strategi, lekenhet, konkurranseinstinkt, humor og alvor, sier Nelvik.

Utøverne er valgt ut basert på at de har egenskaper som kan komme godt med i dette mesterskapet. 

– Det er så gøy å kjøre på med leker vi alle kan, og kanskje noen vi har glemt, i en sportssammenheng. Det gjør vi her! Leken blir jo på alvor når det er en NM-tittel på spill. Utøverne som konkurrerte trodde kanskje de skulle få en lett match, men det fikk de ikke. Det er utrolig morsomt å se dem være med på leken, og hvordan de tåler steken, sier Kim Strømstad, produsent i Monster