Navn: Frank Løke

Alder: 44

Stilling: Eventyrer, TV-personlighet og tidligere håndballspiller

Aktuell: Frank Løke prøvde i vår å bli den første nordmannen til å bestige Mount Everest uten oksygen og han har også preget årets utgave av Sommerpraten.  

- Hvor går årets ferie?

- Nå har jeg vært mye borte fra Norge den siste tiden. Jeg begynte året i Argentina hvor jeg gikk Aconcagua, og så ble det en lengre tur til Nepal for å gå opp Mount Everest. Så denne ferien kommer jeg nok mest sannsynlig til å tilbringe i Norge. Jeg skal nok til å reise rundt i Norge på bobiltur med ungene mine. Ettersom jeg ha reist mye i år blir nok dette en sommer preget av mye jobbing også.

- Du har gjort mye sprell. Har du gjort noe du har vært flau over i ettertid?

- Det er feilene jeg har gjort som har gjort meg til den jeg er i dag. Og jeg har ganske god selvtillit så jeg blir ikke så flau over så mye.

- Spiser du is for rikets sikkerhet slik Geir Pollestad oppfordrer til, og hva er i så fall favorittisen?

- Jeg er veldig glad i is. Favoritten er nok Royal skogsbær. I tillegg liker jeg veldig godt softis.

- Hvilken reklame fikk deg sist til å kjøpe et produkt og hvorfor?

- Jeg har ikke kjøpt så mye i det siste. Det siste jeg kjøpte etter å ha sett en reklame var nok grillet kylling på Meny.

- Hva synes du om størrelsen på Elon Musk lønns- og opsjonspakke på 500 milliarder kroner, er det fortjent?

- Altså Elon Musk er en mann som har fått det til. Jeg kan jo ikke avgjøre hvor mye han fortjener, men at Musk er en smart kar som har gjort mye riktig er det ingen tvil om.

- Hvordan synes du det norske spillmonopolet fungerer?

- Den synes jeg er litt vanskelig. Jeg spiller ikke så mye selv. Men når det er sagt synes jeg ikke at noen skal ha monopol. Jeg er for konkurranse og for rettferdighet.

- Hva var bedre før?

- Folk var kanskje mer aktive før. Nå kan man være sosial, se serier og spille fra sofaen. Også tror jeg man så mer opp og fikk med seg mer av det som skjedde rundt seg sammenlignet med nå. Nå skjer mye på skjermen.

- Trenger vi en aldersgrense på TikTok og andre sosiale medier og hvor bør grensen settes?

- Det er vanskelig å si. Kanskje man kunne innført en ordning der man frem til en viss alder måtte få tillatelse fra foreldrene for å få tilgang til enkelte sosiale medier.

- Hva kan vi lære av Frank Løke?

- Det er mye. Tidligere hadde jeg en «my way or the highway»- innstilling. Nå lytter jeg mye mer til de rundt meg, og jeg er omringet av mange smarte og flinke mennesker. Så for min del har jeg lært å lytte mer til folkene rundt meg. Og så har jeg lært at det er lov til å drite seg ut, og at det er lov til å gjøre feil. Gjør man feil lærer man masse. Og man må ta sjanser. Folk som bare «safer» lever kjedelige liv der ingenting skjer.

- Endelig sommerferie, men hva gjør du for at feriedagen skal bli så perfekt som overhodet mulig?

- Noe av det aller beste med ferie for min del er friheten til å trene når jeg vil. En god feriedag for min del starter med en tidlig treningsøkt. Å banke inn en treningsøkt på tre timer før andre har stått opp, er den beste starten på dagen. Så spiser jeg gjerne en sunn og god frokost før jeg koser meg med venner og familie utover dagen.