Ifølge Journalisten klager Durek Verrettmor, Veruschka Urquhart, VG inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Ifølge faglbladet er klagen sendt inn av Dureks eldste søster, Demetria de la Nuit.

Det er i forbindelse med VG-saken om betalingskontrakten Verretts mor visstnok skal ha hatt med Se og Hør. Gjennom flere saker med kjendisbladet har Urquhart stilt opp i flere intervjuer der hun har uttalt seg om forholdet til sønnen Durek Verrett.

Søsteren som ifølge Journalsiten både har skrevet og sendt inn klagen, mener VG har brukt off-record SMS-kontakt med henne – uten hennes tillatelse. Hun mener at hun aldri var i en intervjusituasjon med VG, og at avisen bryter Vær varsom-plakatens punkter 3.3 om intervjupremisser, 3.4 om kildevern og 3.5 om kildefortrolighet.

«Jeg kunne ikke tro at VG kunne publisere noe fra vår samtale uten min tillatelse. Jeg bestemte meg for å se på saken, og ble overrasket da jeg fant ut at Norge har et etisk regelverk for pressen. Jeg leste det med stor interesse», skriver de la Nuit, i klagen.

Klagen gjelder visstnok også VGs besøk hos moren til Verrett. I dette tilfellet mener søsteren at VG bryter VVP-punktene 3.2 om opplysningskontroll, 3.9 om å opptre hensynsfullt, 4.12 om aktsomhetskrav i bildebruk og 4.1 om saklighet og omtanke i presentasjon og innhold.

«Moren min er spesielt såret etter møtet. Da VG-journalistene kom til hjemmet hennes, åpnet hun døren litt og snakket med dem av ren høflighet. Da hun flyttet på hånden sin, tok de bilde av den, med fersk jord under neglene fordi hun hadde arbeidet i hagen», skriver søsteren i klagen til PFU.

PFU bekrefter til Journalisten at de har mottatt klagen. Det samme gjør VG som er klaget inn.

- Vi har akkurat mottatt klagen. Vi skal sette oss grundig inn i den og svare utfyllende til PFU, skriver VGs dokumentar- og etikkredaktør Anders Sooth Knutsen i en SMS til Journalisten.