Det melder Amedia i en pressemelding .

Romjulen 2021 ble Amedia selv rammet av et dataangrep som førte til at flere sentrale datasystemer midlertidig ble satt ut av drift. Nå er Amedia det første aviskonsernet som blir medlem av Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR).

- Med et slikt medlemskap blir Amedia en del av et større nettverk der vi kan søke faglige råd og påvirke næringslivets og myndighetenes sikkerhetsfokus. Vi erfarer et stadig mer sammensatt og krevende trusselbilde. For et lite land som Norge er det viktig at næringslivet har et tett og godt samarbeid om samfunnssikkerhet og beredskap. NSR bidrar til at det skjer, sier sikkerhetsdirektør i Amedia, Stein Damman. 

NSR jobber med å kartlegge, forebygge og hindre sikkerhetstrusler som næringslivet står overfor. Stilftelsen ble etablert av NHO 1977, og gjennoplivet i 2004 sammen med Virke, Rederiforbundet og Finans Norge.

- Vi er glade for å ønske Amedia velkommen som medlem og mener at deres utadrettede engasjement for sikkerhet og beredskap er viktig i den tiden vi nå står i, sier Odin Johannessen, direktør for NSR.

NSR har flere av Norges største firmaer på sin medlemsliste, blant annet Equinor, Orkla, DNB, Norsk Hydro, Telenor og flere offentlige virksomheter.