Saken oppdateres. 

Åttendelsfinalen mellom Portugal og Slovenia på TV 2 i går kveld satte ny seertallsrekord så langt i EM. Det er TV 2 og NRK som deler på rettighetene til å vise mesterskapet på TV, og så langt er det TV 2 som har hatt de beste seertallene. '

- Det er litt tilfeldigheter på hvilke kamper og hvilke sendetidspunkter, men summen av det NRK og TV 2 får til her viser at det stor interessen rundt fotballen, sa programredaktør i TV 2, Trygve Rønningen, til Kampanje tidligere i dag. 

Den ny EM-rekorden så langt endte på 601.000 seere i snitt. Det ga TV 2 en markedsandel på det tidspunktet kampen varte på hele 73 prosent, viser tall fra Kantars TV-måling. 

På det meste var det hele 723,.000 seere som fulgte kampen som Portugal til slutt vant etter at superstjernen Cristiano Ronaldo først bommet også skåret på straffe mot Slovenia. 

England har så langt vært en stor seermotor for TV 2, og flere av Englands kamper er inne på listen over de mest sette kampene. Men på søndag holdt det på å gå galt for England og kanskje også TV 2. 

- Var det viktig for TV 2 at England gikk videre?

- Det var et drama og dermed også morsomt at England gikk videre. Jeg tror nok helt oppriktig at det er flere i Norge som er interessert i England og engelsk fotball enn Slovakia, sier Rønningen.

Den forrige rekorden kom i kampen mellom Serbia og England og var på 599.000 seere, men rekorden ble altså slått mandag kveld med knappest mulig margin.  For første gang i mesterskapet bikket snittallet 600.000 seere. 

Det er TV 2 som har hatt de beste seertallene og kanalen har alle de meste sette kampene. Først på niendeplass kommer en NRK-kamp, men som Kampanje tidligere har skrevet skyldes dette en blemme fra statskanalen. 

-  Alle tall fra NRK har dessverre ikke blitt inkludert i Kantars målinger, så det reelle bildet er nok noe annet, sier sportsredaktør Espen Olsen Langfeldt i NRK.

- Hvor irriterende er det at denne feilen oppdages først nå?

- Vi er bare superglade for at interessen for fotball-EM er enda større enn tidligere meldt, og så må vi jobbe for at all bruk av NRK blir korrekt rapportert. Men dette viser at vi når frem til publikum også på våre digitale plattformer, og økningen er meget gledelig, sier han. 

Les også:  NRK med EM-blemme: - Feilen ligger hos oss

Her kan se listen over de meste kampene i EM-mesterskapet så langt. 

Plassering Kamp Seertall  Kanal
1. Portugal - Slovenia 601.000 TV 2
2. Serbia - England 599.000  TV 2
3. Spania - Italia  579.000 TV 2
4. Tyskland - Danmark 573.000 TV 2
5. England - Slovakia 560.000 TV 2
6. Portugal - Tsjekkia  550.000 TV 2 
...      
9.-  Spania - Georgia  481.000 NRK