I juni ble det solgt 592.845 kinobilletter ved norske kinoer. Dette er langt mer enn i juni i fjor, da det kun ble solgt 444.533 billetter.

- Vi trengte en opptur nå før sommeren. Mai ble den dårligste måneden for antall solgte kinobilletter som vi noensinne har hatt. Mens april er den nest svakeste noensinne. Derfor trengte vi gode juni-tall, sier administrerende direktør Espen Lundberg Pedersen i bransjeorganisasjonen Film & Kino.

Rammes av Hollywood-streiker
I årets seks første måneder ble det solgt i underkant av 3,5 millioner kinobilletter, en solid nedgang sammenlignet med samme periode i 2023, da det ble solgt over 3,9 millioner billetter.

Pedersen legger skylden for det dårlige kino-året så langt på sviktende filmer.

- Vi lever av et godt og attraktivt innhold på våre kinoer. Denne våren har det vært langt mindre attraktivt innhold enn hva som er normalt. Det kan blant annet forklares med streiker i Hollywood både blant skuespillere og manusforfattere, sier Pedersen.

- Høye forventninger til resten av året
Selv om kinosommeren ligger godt an så langt, erkjenner Pedersen at det nok blir vanskelig å slå fjorårets tall for juli og august, da storfilmene «Barbie» og «Oppenheimer» trakk mange til kinosalene.

Direktøren har allikevel gode forventninger for resten av sommeren, med flere sterke filmtitler i vente, som «Deadpool & Wolverine» og «Grusomme Meg 4».

– Det betyr at jeg tror at det er gode muligheter for å hente oss inn til 2023-nivå når status skal gjøres opp ved årsskiftet. Jeg har høye forventninger til resten av 2024 – og enda høyere forventninger til 2025. Vi har masse godt innhold i form av attraktive filmer på norske kinoer gjennom sommeren og utover høsten, sier Pedersen.

(©NTB)