Navn: Jostein Olseng 

Alder: 46 

Stilling: Daglig leder for Mastiff 

Aktuell: Mastiff er produksjonsselskapet bak årets store TV-suksess «Spillet» på TV 2?
- Hvor går årets ferie?

- Årets ferie blir en god miks av ro og stillhet i Nordmarka, saltvann og påhengsmotor i Østfold, og litt middelhavsvarme og pistasj-is i Frankrike.

- Hvordan hadde du taklet å være med i «Spillet», og hvem av årets deltakerne minner mest om deg selv? 

- Jeg er utrolig imponert over hvor modige og fine deltakerne i sesong én av «Spillet» er. For en gjeng med utrolig bra folk. Selv tror jeg at jeg hadde slitt med å være så tett på så mange mennesker over så lang tid uten mulighet til å trekke meg tilbake. Men jeg hadde samtidig elsket å få tilbringe tid med så mange fine folk. Jeg håper Erik Thorstvedt i «Spillet» minner mest om meg. Hans sterke etiske fibre, hans trygghet og hans måte å ta ansvar og lede på en samlende og inkluderende måte imponerte meg. Så kan jeg i tillegg kanskje ønske meg en dash av Martines kløkt.

- Spiser du is for rikets sikkerhet slik Geir Pollestad oppfordrer til, og hva er i så fall favorittisen?

- I ferien spiser jeg nok fransk pistasj-is med god samvittighet, uten tanke på Pollestads oppfordring. Men når jeg er i Norge kjøper jeg norsk is, og gjerne lokal is. Når vi er i Østfold er favoritten å gå til sommerbutikken Løkkevika handel for å kjøpe Gårdsis fra Bamsrudlåven, eller å kjøre båten til Høysand for å kjøpe den berømte soft-isen fra ISI-bar.

- Hvilken reklame fikk deg sist til å kjøpe et produkt og hvorfor?

- Tidligere kollega Connie Barr, som har vært svært sentral i produksjonen vår av «Hver gang vi møtes», reklamerte for sin debutroman, noe som fikk meg til å kjøpe den. Jeg har allerede lest de første kapitlene, og er svært godt fornøyd med kjøpet.

- Hva synes du om størrelsen på Elon Musks lønns- og opsjonspakke på 500 milliarder kroner, er det fortjent?

- Helt ærlig synes jeg beløpet er helt sprøtt. Men diplomatisk sett har Musk vært sentral i å gjøre bilindustrien mer miljøvennlig og i Teslas suksess. Pakken er godkjent av aksjonærene, så de mener vel dette vil motivere ham til å skape verdi for dem. Men hadde han vært mindre motivert med en mindre pakke?

 - Hvordan synes du det norske spillmonopolet fungerer?

- Personlig er jeg ikke en storforbruker av tipping eller oddsspill. Sist jeg tippet satte jeg 50 kroner på uavgjort mellom Tyskland og Skottland i åpningskampen i EM. Et veldig dårlig bet. Før det hadde jeg ikke tippet siden EM i 2020. Så for meg som forbruker er det ikke behov for flere aktører. Overordnet bør vi ha et regulert spillmarked med gode retningslinjer for ansvarlig spilling, enten man beholder monopolet eller ikke.
 
- Trenger vi en aldersgrense på TikTok og andre sosiale medier og hvor bør grensen settes?
 
- Jeg tenker de aldersgrensene som er i dag er gode grenser.

- Hva kan vi lære av Frank Løke?

- At det finnes gode pizzaer i Katmandu.

- Endelig sommerferie, men hva gjør du for at feriedagen skal bli så perfekt som overhodet mulig?

- Vi i Mastiff har et par prosjekter som går igjennom ferien og i tillegg et internasjonalt samarbeid som pågår igjennom ferien. Så hvordan feriedagene blir avhenger av at de prosjektene går etter planen. Men en perfekt feriedag er en dag med sol og varme der det er så varmt at man kan lage og spise mat i skyggen, bade i saltvann, og kanskje avslutte dagen med en god EM-kamp på TV.