Det er den nye rapporten Sport Analysis 2024 som viser til økningen i antall strømmeabonnement med sport her til lands. Rapporten er utarbeidet av Mediadivision AB, et svenskt analysebyrå.

Ifølge Mediavision-rapporten var antall husholdninger med strømmeabonnement med sport i Norge på 325.000 i 2020. Ferske tall for 2024 viser 400.000 tilsvarende antall abonnenter på husstandsnivå. Det er en økning på 25 prosent fra 2020 til i dag.

- Samtidig har listeprisene på strømmeabonnement med sport i Norge i perioden fra 2020 til 2024 økt med 40 prosent. Andelen som sier i undersøkelsen at de vil avslutte sin strømmetjeneste med sport er på samme nivå i 2024 som i 2020, verken mer eller mindre, heter det i en pressemelding fra Mediadivision.

Analytiker hos Mediadivison AB, Adrian Grande, mener sport står høyt i kurs hos nordmenn.

- Det er ingen tvil om at sport vurderes høyt i verdi for norske kunder. Så høyt at de aksepterer prisutviklingen, sier Adrian Grande i en melding.

Les også: Ti prosent av norske hjem strømmer ulovlig ifølge ny undersøkelse

Grande er likevel bekymret over økningen i antall pirat-abonnement, eller ulovlig strømming av sport.

- Imidlertid er det en risiko for bransjen i dette markedet at såpass mange velger illegal IPTV samt pirattjenester. En betydelig del av etterspørselen etter premium sport realiseres via pirattjenester – i stedet for lovlige tjenester. Det er alvorlig, sier Adrian Grande.

Mediadivisions rapport tar også for seg strømmevaner på et nordisk nivå. Der kommer det frem at antall strømmeabonnement med sport har økt fra 1,4 millioner til 1,7 millioner i Norden. I snitt har prisene på slike strømmetilbud i Norden økt med 30 prosent i perioden 2020 til våren 2024. 

Mens økningen i antall abonnenter med sport på husholdningsnivå i perioden er på 25 prosent i Norge, er den på 12 prosent for Norden som helhet. Mens prisøkningen i samme periode er på 40 prosent i Norge, er tilsvarende økning på 30 prosent i Norden.

Undersøkelsen er foretatt med et landsrepresentativt utvalg på 1 100 nordmenn mellom 15 og 74 år. Antall husholdninger i den definerte målgruppen er 2 376.