Tidligere i sommer ble det kjent at verken Jarle Bernhoft eller Ina Wroldsen fortsetter som mentorer i «The Voice». I dag kunngjør TV 2 at de blir erstattet av Eva Weel Skram og Gabrielle Leithaug. Espen Lind og Yosef Wolde-Mariam fortsetter i sine mentorroller.

Leithaug, som går under artistnavnet Gabrielle, er ikke helt fremmed for talentkonkurranser på TV 2. Hun deltok selv i «X-Factor» på TV 2 i 2009.

- Fokuset mitt har de siste 14 årene vært meg, meg, meg og min egen reise, og man har en tendens til å jobbe veldig mye alene i denne bransjen. Jeg gleder meg til å komme litt ut av hulen og bli del av et felleskap, sier Gabrielle i en pressemelding.

Hennes nye mentorkollega Eva Weel Skram deltok i «Idol» i 2004.

- Jeg ble både glad og beæret over å bli spurt om å være mentor i «The Voice». Endelig kan jeg gå fra å rope gode råd til folk på skjermen fra sofaen hjemme, til faktisk å være med på å påvirke låtvalg og støtte deltakerne ansikt til ansikt, sier hun.

Les også: TV 2 bytter ut halve mentorlaget i «The Voice»

- Stor stas
Første sesong av «The Voice» ble sendt på TV 2 i 2012. Neste sesong blir den tiende i rekken og den første med kjønnsbalanse i mentorpanelet. Det har ikke gått Weel Skram hus forbi.

- Jeg synes også det er stor stas at det for første gang nå blir to kvinner i mentor-stolene i «The Voice». Jeg har enorm respekt for alle dem som har sittet i stolene tidligere, og er veldig glad for at vi er to som er nye – og at det er nettopp Gabrielle som er i samme situasjon som meg. Da føles det litt mindre farlig, sier Eva Weel Skram.

«The Voice» har blitt en større og større suksess for TV 2 og sesongen som ble vist tidligere i år hadde seertall på rekordnivå.

Det sier seg selv at TV 2s programredaktør, Trygve Rønningen, gleder seg til fortsettelsen.

- Vi har akkurat takket av to mentorer i Jarle Bernhoft og Ina Wroldsen, som begge har gjort en fantastisk jobb i «The Voice». Og så er vi nå utrolig glade for å kunne dele nyheten om at vi har fått med oss Eva Weel Skram og Gabrielle på laget – to store artister, som har preget hitlistene og norsk musikkliv de siste årene. Rett og slett to som vi er stolte over å kunne få lov til å jobbe med, og som med sine bakgrunner har enormt mye å gi til talentene i den kommende jubileumssesongen, sier Rønningen.

- En kabal som skal gå opp
- Har dere hatt et ønske om å skape kjønnsbalanse i mentorlaget?

- Vi har først og fremst forsøkt å få fire kanongode mentorer i alle år og det føler vi selv at vi har lykkes godt med. Det inkluderer også siste sesong, hvor det var én kvinne og tre menn, sier Rønningen.

- Det er kjempemorsomt at vi får fått inn to sterke artister nå, og som også er kvinner, og det er superfint, fortsetter han.

- Hva var grunnen til at dere så behov for å bytte ut en så stor del av panelet?

- Det kjedelige svaret er at vi alltid forsøker å bevare og fornye. Det er hele tiden en kabal som skal gå opp, ikke bare for oss, men for artistene som blir spurt om å være med.