26. juli braker det løs i Paris i Frankrike når OL-ilden tennes og de olympiske lekene går i gang. I Norge skal Warner Bros. Discovery (WBD) og NRK sende lekene på TV. NRK skal vise friidrett, kappgang, maraton og triatlon, mens WBD skal vise de andre øvelsene.

Etter 12 års fravær er dermed OL tilbake på NRK i sommer og de som skal fronte sendingene er Ida Nysæter Rasch, programleder på Stade de France, Jann Post, Vebjørn Rodal og Christina Vukicevic Demidov, som skal kommentere øvelsene på friidrettsbanen og Fredrik Solbu Jullumstrø som vil være reporter i den franske hovedstaden.

- Friidretten under OL i Paris vil gi oss idrettsøyeblikk vi kommer til å huske i lang tid. Norge har to av de største stjernene, i tillegg til en rekke utøvere som er på vei opp og fram. Det er en fantastisk kombinasjon. Det kommer til å bli intenst på Stade de France. Alle utøverne legger så mye i dette, så vi kan se fram til idrett på sitt beste. Jeg kan knapt vente, sier Post.

Allmennkringkasteren har også fått rettighetene til å sende både åpnings- og avslutningsseremonien. Førstnevnte vil bli historisk da den skal foregå nedover elven Seinen. Det vil da være første gangen den ikke vil finne sted inne på en arena.

– Et slikt show har verden aldri sett før og hele Frankrike vil holde pusten underveis. Tenk på alt som står på spill når de seiler utøverne på elva som bukter seg gjennom byen. Dette blir særs spektakulært og spennende å følge med på, sier Ole Rolfsrud

Han vil sammen Erik Fure være programledere for magasinsendingen «OL i Paris». Der vil de oppsummere øvelsene fra dagen som har gått. 

NRK skal også dekke OL på nett og radio. Statskanalen har også premiere på en OL-podkast under årets leker med navn «OL-gull» som skal ledes av Jan Petter Saltvedt og Atle Andersen.

- OL er idrettens definitive høydepunkt, og vi er utrolig glade for å bli med på dette toget igjen! Det norske folk elsker friidrett, og vi er meget fornøyde med at dette vises på NRK. Samtidig vil vi sende direkte fra hele OL på NRK Radio, og på nett vil vi følge nyhetsbildet tett. Dette gleder vi oss veldig til, sier Espen Olsen Langfeldt, sportsredaktør i NRK.  

WBD har tidligere presentert sitt team, men nå er det også klart hvem som vil lede NRKs sendinger. 

Les også: Disse skal lede OL-sendingene til Warner Bros. Discovery