Sent mandag kveld ble det kjent at det er den norske skuespilleren Tobias Santelmann som får æren av å spille Harry Hole i Netflix-satsingen som er basert på Jo Nesbøs bok «Marekors».

Det var The Hollywood Reporter som først meldte om nyheten.

- Jeg er veldig klar over den enorme verdensomspennende fanbasen og millioner av lesere som elsker karakteren. For meg handler det om å skape en Harry folk både kan kjenne igjen og bli overrasket av, sier Santelmann til The Hollywood Reporter.

Santelmann er blant annet kjent fra «Den som dreper», «Atlantic Crossing», «Exit» og «Mordene i Kongo».

I midten av mars overrasket Netflix da de presenterte nyheter i Stockholm, at de ønsket å lage TV-drama av Marekors. Da kunne også forfatter Nesbø avsløre at han kom til å være langt mer involvert enn han var under filmatiseringen av boken «Snømannen».

Les mer: Nesbø får med seg Exit-regissær i ny Netflix-serie: - Vi fungerer som et tohodet troll

TV-serien som baserer seg på Marekors begynner innspillingen denne uken og har fått tittelen «Detective Hole». I serien skal Santelmann spille mot Pia Tjelta i rollen som Holes kjæreste Rakel Fauke. Og ifølge The Hollywood Reporter får vi se svenske Joel Kinnmann i rollen som den korrupte politimannen Tom Waaler.

Nesbø selv avslører til kjendisnettstedet at han er fornøyd med Santelmann i rollen som Harry Hole.

- All lesere av bokserien har deres egen bilde av hva Harry Hole vil se ut som, og de skal få lov til å holde på det. Men vi skal skape en Harry som ikke bare er basert på bøkene, men også på Tobias Santelmann og alle som er involvert i prosjektet, sier han.

Marekors er den femte boka i Jo Nesbøs serie om Harry Hole og ble utgitt i 2003. Innspillingen av serien skal starte i Oslo torsdag 23. mai, og Netflix har lagt ned betydelige ressurser i produksjonen. I tillegg har TV-satsingen ifølge VG fått 93 millioner kroner i støtte gjennom insentivordningen som forvaltes av Norsk filminstitutt.