Det spilles for øyeblikket EM for herrer i håndball i Tyskland. Norge spilte i går en helt avgjørende kamp for deres fremtid i mesterskapet. Skulle Norge gå videre måtte de slå stormakten Danmark søndag kveld. Håpet om å slå danskene var imidlertid ganske lite all den tid Danmark også er favoritter til å vinne hele EM.

Og naboene fra sør ble både ett og to nummer for store for de norske herrene. Kampen endte 29-23 til danskene, etter at tilsynelatende avgjorde kampen i første omgang med stillingen 11-18 til pause.

Med det er Norge ut av EM allerede i hovedrunden - det til tross for at de fremdeles har igjen én kamp igjen å spille. Den kampen spilles tirsdag og er mot Sverige.

Herrene har fått gjennomgå i både norske og danske medier etter kampen, og utfra seertallene har heller ikke publikum har latt seg overbevise.

Norges åpningskamp i mesterskapet ble sett av 276.000 seere i snitt på TV3, mens gårsdagens skjebnekamp kun hadde 219.000 seere på samme kanal. Seertoppen ble nådd på 251.000 seere.

- Seerne kommer naturlig når det står mye på spill, mens det vel tidlig i går ble klart at Danmark var noen nummer for store. Da er det mer kjernepublikummet som ser på, og i det bildet er peak på en kvart million egentlig gledelig, sier sportssjef i Viaplay Norge, Kristian Oma.

- Men hadde morgendagens kamp mot Sverige vært et «være eller ikke være», ville det blitt helt andre og mye høyere seertall enn dette. Uansett, nå får både de og vi – fullføre mesterskapet med stil, fortsetter Oma.

Les også: Over 300.000 var innom Norges åpningskamp: - Interessen vil vekkes