Publisher i den Schibsted-eide tabloidavisen Aftonbladet, Lena K. Samuelsson, slutter etter seks år i stillingen.  Samuelsson tiltrådte som publisher, det vil si sjefredaktør og administrerende direktør, i 2018 etter en lang karriere innen Schibsted.

- Det er nesten 35 år siden jeg første gang trådte inn på Aftonbladets redaksjon. Siden da har jeg vært nattredaktør og nyhetsredaktør, sjefredaktør i Svenska Dagbladet, konserndirektør i Schibsted og hatt en rekke andre spennende oppdrag. Å deretter få komme tilbake til Aftonbladet har vært utrolig fint. Jeg er takknemlig for alle mulighetene jeg har fått i Schibsted og ser frem til å fortsette å bidra, både i konsernet og utenfor. Men nå vil jeg gi meg selv et nytt og litt friere yrkesliv, sier Samuelsson i en pressemelding.

Ifølge svenske Dagens Media blir Samuelsson værende inntil en ny publisher har tiltrådt og kommet inn i stillingen, noe som forventes å skje en gang i løpet av våren. Prosessen med å finne en etterfølger har allerede startet. Nylig skiftet Aftonbladets søstertidsskrift Svenska Dagbladet også publisher da den tidligere kultursjefen Lisa Irenius overtok stillingen etter Anna Careborg.

Les også: Schibsted-topp tar over i Aftonbladet – Kielland får sjansen i ledelsen