Nedturene for Viaplay fortsetter denne høsten. Nå viser det seg at flere dramasatsinger på strømmetjenesten blir utsatt på ubestemt tid, deriblant storsatsingen «Ronja Røverdatter». Det melder flere svenske medier, blant annet SVT.

- Per nå vet vi ikke hvilke av dramatitlene som kommer til å bli vist neste år, sier Viaplays pressesjef, Susanne Nylén, til SVT.

I en pressemelding selskapet sendte ut høsten 2021 skrev Viaplay at «Ronja Røverdatter» ville ha eksklusiv premiere på Viaplay i 2023 med 12 episoder fordelt på to sesonger. Det skjer altså ikke. Også andre sesong av serien «Threesome» er blant titlene som utsettes.

- Det er ingen hemmelighet at Viaplay Group har økonomiske utfordringer. Fremover vil vi ikke ha samme hyppige frekvens på egne dramapremierer som før, sier Nylén ifølge SVT.

Hun utelukker ikke at andre aktører kan overta eller kjøpe deler av seriene som Viaplay har rett på. Nylén forteller også at når kvartalsrapporten presenteres senere i november, vil det kommuniseres mer om dramasatsingen.

2023 har vært et kriseår for Viaplay. Gjennom året har det blitt kjent at Viaplay har store økonomiske problemer. Da problemene først ble kjent gikk Anders Jensen av som Viaplay-sjef og ble erstattet av Jørgen Madsen Lindemann. Da de dårlig nyhetene ble kjent stupte samtidig aksjekursen.

Les mer: Viaplay i nye eiersamtaler - massive kutt i antall ansatte

I juli nedjusterte Viaplay prognosene kraftig, noe som resulterte i et ytterligere kursfall.

De siste månedene har Viaplay fått inn Canal+, norske Schibsted og et tsjekkisk selskap på eiersiden. Til sammen eier disse tre nærmere 30 prosent av Viaplay-aksjene.

I slutten av oktober falt aksjen ytterligere etter at selskapet utsatte sin oppsatte resultatpresentasjon.