Internett tyter over av restaurant- og reisetips, men kan det hende at opplevelser blir morsommere av å gjøre det helt motsatte av det folk på nettet anbefaler? Slik lyder første setning fra presentasjonen av det nye programmet til Linn Skåber og Ine Jansen på Warner Bros. Discovery denne høsten. 

Til Kampanje forteller de at de fortsatt spiller inn programmet som har fått navnet «Null stjerner». Programmet er et reiseprogram hvor duoen reiser verden rundt for å oppsøke restauranter, hoteller, turistattraksjoner og andre slitne reisemål som preges av dårlige anmeldelser.

- Det er veldig fint at vi kjenner hverandre så godt som vi gjør. Det blir mye tulling og tøysing, men vi hakker litt på hverandre også, sier Jansen.

Jansen og Skåber er gode venner i hverdagen ved siden av at de begge også er skuespillere og kjente TV-profiler. 

- Det blir naturlig stemning?

- Her er det meste ærlig. Vi krangler ikke så mye Ine og jeg, men vi har våre «beefer», og det blir litt søskenkrangling, men vi har også latterkrampe sammen. Vi er som søsken på tur, sier Skåber.

Skåber har vært et fast innslag på norsk TV de siste årene og mange husker komikeren og skuespilleren fra årene som fast paneldeltager i «Nytt på nytt» på NRK. Men Skåber har også vært mye på TV 2 de siste årene med programmer som «Lystløgner» og «Best før» og som dommer i «Norske talenter» på samme kanal.  På TVNorge derimot har det vært lengre mellom opptredene etter at Skåber viste seg for første gang på kanalen tilbake på tidlig 2000-tallet.

Ut på tur:

Ine Jansen (t.v.) og Linn Skåber. Foto: Warner Bros. Discovery Norge

- Kulerunde øyne
Onsdag kveld presenterte Warner Bros. Discovery (WBD) vårmenyen på TVNorge og deres nye globale strømmetjeneste «Max». Blant profilene som blir å se på skjermen er altså Skåber og Jansen.

Les også: Kåss-show, Ex on the Beach og nytt gameshow - dette skal på lufta på TVNorge neste år

I programmet reiser de verden rundt og forteller at de blant annet har vært i England, Kirgisistan, Georgia og Bolivia. Det har vært uvant for Skåber og Jansen som beskriver seg selv som lite bereiste før serien.

- Vi får kulerunde øyer hele tiden. Før dette var jeg én gang i New York da jeg var 18 år sammen med mor og far, i tillegg til at jeg har vært én gang i Miami sammen med sønnen min. Det er det jeg har vært utenfor Europa. Jeg er som en liten unge på tur, sier Skåber.

- Ble det et kultursjokk?

- Ja, svarer duoen i kor.

- To av landets morsomste
Ine Jansen erkjenner at det å lage denne typen TV-program har vært ukjent farvann. Hun har for det meste vært å se i større og mindre humorproduksjoner og var lenge fast innslag i seriene «Helt perfekt» med Thomas Giertsen og «Knekt».

- Jeg kunne ikke gjort dette hvis det ikke var med Linn. Det er helt nytt for meg, men for en gave det er å få lov til å reise rundt å gjøre det vi gjør nå, sier hun.'

Ansvarlig redaktør i TVNorge og programdirektør i Warner Bros. Discovery, Magnus Vatn, sier i en pressemeldingen fra Discovery at han gleder seg stort over den nye programlederduoen.

- Vi er veldig fornøyde med at hele Norges Linn Skåber og Ine Jansen, to av landets morsomste mennesker, skal lage dette programmet, sier Vatn. 

Det er ikke første gang de to vennene og skuespillerne gjør noe sammen, men det er første gang de to gjør noe sammen på TV. For en liten tid tilbake spilte de to i den eksistensielle komedien «Mens vi venter på no’ godt», ikke så langt unna Samuel Becketts klassiker «Mens vi venter på Godot». 

Les også: Går i gang med sitt fjerde talkshow på ti år: - Kan virke som jeg er mest opptatt av meg selv