Den profilerte programlederen, Linn Wiik (39), har valgt å forlate kanalen hun har jobbet for de siste 13 årene.  Det melder TV2.no Wiik forteller at det ikke var et lett valg.

- Jeg har en dyp kjærlighet for TV 2, her har jeg funnet både mannen i mitt liv og noen av mine beste venner, sier hun til TV 2.

Wiik har vært programleder innenfor både nyheter, politikk og debatt og var senest å se under høstens kommune- og stortingsvalg med programmet Valgkveld. 

Les også: Samler nesten 300.000 seere med politisk talkshow: - Helt rått

Nyheten blir kjent bare dager etter at TV 2 la frem sine omfattende spareplaner som blant annet betyr at nyhetene i kanalen må bli 21 årsverk færre. Kanalen har et mål om å spare 400 millioner kroner.  Alle ansatte har også fått tilbud om sluttpakker. 

Til TV 2 sier Wiik følgende på spørsmål om hvordan det blir å forlate kanalen på en slik tid. 

- Jeg kommer alltid til å heie på TV 2 og jeg mener at det er enormt viktig at vi har en kommersiell allmennkringkaster. Nå håper jeg at alle som er igjen er flinke til å ta vare på hverandre i en krevende tid, sier Wiik. 

Les også: TV 2-veteran usikker på egen fremtid: - Helt klart en ulempe