Hans Hjellemo var en ener på mange måter. Og en ener som visste hva motgang og motbakker var. Det har vært mange motbakker i Hans sitt liv, fra og med han ble født som tvilling med cerebral parese (CP) i Trondheim for snart 65 år siden.

Men det er i motbakker at læringen er størst. Derfor ble Hans en usedvanlig klok mann. Og en hedersmann. Men også en kar som visste å sette pris på livet.

Jeg har hatt et langt arbeidsliv sammen med Hans. Først som mediereporter i VG da Hans jobbet i Dagens Næringsliv. Vi var på felles oppdrag. Hans var mitt forbilde. Ingen kunne markedsandelene, seertallene og ikke minst medieselskapenes økonomiske resultater bedre enn Hans. Hans hadde enorm tillit i bransjen. Han var en foregangsmann.

Les også:  - Hans Hjellemo var et oppkomme av historier fra et levd liv

I januar 1997 begynte Hans Hjellemo som informasjonssjef i NRK – hvor vi hadde masse kontakt. Jeg som journalist, Hans som styrende av informasjonen til statskringkasteren. Også her var Hans en ener!

Og det var oppe hos NRK vi hadde vår første samtale om en overgang til Kampanje. Jeg var ansvarlig redaktør i Kampanje – og trengte den beste som redaktør og nestleder. Hans sa etter hvert ja – og vi fikk en herlig arbeidsperiode sammen. Det samarbeidet startet i april 2001.

Og det er mange flotte øyeblikk å velge imellom i Kampanje. En av dem var da vi sammen i Kampanje fikk Fagpresseprisen i 2002 for beste fagblad. Vi var ikke lite stolte da vi fikk den prisen – og fagmannen Hans skal ha en veldig stor del av æren for at Kampanje vant.

Et annet øyeblikk var da vi vi to skulle meisle ut Kampanje-strategien. Vi valgte oss datoen 11. september 2001 hjemme hos meg i Asker. Vi hadde store ambisjoner om strategier og masse medieprat denne dagen. Vi begge ble sittende sjokket å se på TV, dagen for terrorangrepene i USA.

Det var ikke ofte vi ble stumme da det skulle handle om medier og kommunikasjon. For Hans elsket å snakke om medier som fag. Men stum ble vi den dagen.

Hans tok over som sjefredaktør i Kampanje i oktober 2002. Etter hvert forlot også Hans Kampanje, startet først Draxen Communications før han ble senior kommunikasjonsrådgiver hos Uloba høsten 2012. Senere ble han kommunikasjonsleder hos Uloba.  

Hans var et fantastisk menneske som hadde livserfaring og som visste mer enn noen andre jeg kjenner hva motgang er. Det var mange sorger og tøffe tak i Hans sitt liv. Han visste også å sette veldig pris på alle de gode øyeblikkene. Ja, Hans var også en livsnyter av rang. Han elsket også ta seg en kald øl på puben, slik som en av Hans sine store forbilder innen journalistikken, Kåre Valebrokk. Kåre og Hans hadde et veldig godt forhold.

Blant medietoppene hadde Hans Hjellemo ekstra høy tillit. Hans-Tore Bjerkaas, Einar Førde, Kåre Valebrokk, Jan Erik Knarbakk, Tor Fuglevik, Erik Amlie, Alf Hildrum og Kalle Lisberg var noen av dem som satte veldig stor pris på Hans og hans journalistikk. De kunne stole på Hans. Han kunne faget – og journalistikken.

Onsdag 16. august hadde jeg min siste SMS-korrespondanse med Hans. Der sto det: «Hei Lasse. Jeg er ikke i så god form, så jeg ringer deg så fort jeg kan. Hilsen».

Jeg besvarte straks meldingen: «Hei Hans. Riktig god bedring, gode mann. Stå på. Du er sterk. Vi snakkes når du er klar for det. Mvh Lasse».

Hans responderte med «Tusen takk» og hjerte.

Det var den aller siste kommunikasjon jeg hadde med en god venn og et forbilde.

Varme kondolanser til Hans sine aller nærmeste. Føler med dere.

Og takk for alt, Hans. Du vil alltid være i mine minner!

På jobb:

Hans Hjellemo var ansvarlig redaktør i Kampanje i flere år på 2000-tallet. Her i aksjon under en pressekonferanse i anledning en offentlig mediehøring.