Mandag hadde TV 2 avspark på sin satsing på norsk fotball med serieåpningen i Eliteserien. På det meste var 289.000 innom oppgjøret mellom Brann og Haugesund som utspilte seg på Brann stadion. Kampen - som startet klokken 19.15 - hadde et snitt på 217.000 seere.

Seertallene er på linje med de som Discovery leverte ved fjorårets serieåpning. Da samlet oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Rosenborg i snitt 200.000 seere med en topp på 295.000 seere. Det til tross for store tekniske problemer som medførte at store deler av kampen ble filmet med et mobilkamera.

Tidligere på dagen i går var det duket for et oppgjør mellom Rosenborg og Viking. Det ble i snitt fulgt av 163.000 seere.

- Jeg synes seertallene var bra. Siden vi kjøpte dette for to og et halvt år siden har det vært utrolig mye snakk om at norsk fotball er dødt og at vi måtte bygge opp engasjementet fra null. Men vi ser nå at engasjementet og lidenskapen, både på godt og vondt, fortsatt er til stede rundt norsk fotball. I sum så overgår dette våre forventninger, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 til Kampanje.

Han sier de lineære tallene er ting, men at det for TV 2 også er viktig å følge utviklingen på TV 2 Play og publikumstallene på tribunen.

- Det er åpenbart noe på gang i norsk fotball og det er mye folk på tribunen. Produktet norsk fotball er best med masse folk på stadion. Da får vi den beste rammen rundt kampene og vi kommer til å se høyere tall fremover, sier Jansen Hagen.

Men TV 2 måtte også tåle mye kritikk fra TV-seerne for sine fotballsendinger mandag. Nå lover kanalen bot og bedring før neste serierunde.

Les mer: TV 2 gjør endringer i fotballdekningen etter seerkritikk

Påskehelgens mest sette program gikk på NRK og heter «Alle mot 1». 755.000 fikk med seg dette gameshowet påskeaften. Nesten like mange - 715.000 - fikk med seg helgens utgave av «Kompani Lauritzen» på TV 2.