Produktdesigner Nima Shahinian er ifølge VG i full gang med astronauttrening i Russland. Målet er å ankomme den internasjonale romstasjonen ISS i andre halvdel av 2023. Dersom han lykkes, vil Shahinian bli den første nordmannen i verdensrommet noensinne.

- I over to år har jeg båret på denne hemmeligheten. Ikke lagt ut noe som helst på sosiale medier eller snakket med noen som ikke er involvert i prosjektet om det. Foruten et fåtall i min nærmeste krets, og noen få private norske selskaper og offentlige institusjoner, er det ingen andre som har visst om dette prosjektet, sier Shahinian til VG.

«Exit»-produsent Fremantle er med og dokumenterer forberedelsene til romferden, og NRK har allerede sikret seg rettighetene til resultatet.

- Skjer dette vil det bli en del av norgeshistorien og en slik begivenhet har et naturlig hjem på NRK – derfor følger vi det. Et ambisiøst prosjekt og mange går med denne drømmen. Men så vidt vi vet har ingen vært så langt i prosessen som Nima er nå, sier prosjektleder i NRK, Jan Egil Ådland, til VG.