Saken blir oppdatert.

Telia og Nordic Entertainment Group har ikke klart å bli enige om vilkårene for en ny distribusjonsavtale. Det betyr at Telias 470.000 TV-kunder mister tilgang til TV-kanalene TV3, Viasat 4 og TV6, V sport-kanalene, V Film og strømmetjenesten Viaplay fra og med mandag 1. mars.

Dette er tredje gang på under ett år at Telia går i brudd med en forhandlingspart etter fjorårets konflikter med TV 2 og Discovery-gruppen.

I en pressemelding fra Nent Group heter det at partene «etter en konstruktiv dialog har konkludert med at dette samarbeidet ikke vil bli forlenget»

- Våre distribusjonssamarbeid må være riktige for begge parter og understøtte Nent Groups innholdsinvesteringer samtidig som at det blir tilrettelagt for tilgjengeliggjøring på operatørens plattform. Hvis ikke dette blir oppnådd så kan kundene få glede av innholdet vårt gjennom et eget abonnement på Viaplay eller via Nent Groups øvrige partnere i distribusjonsmarkedet, sier kommersiell sjef Kim Poder i meldingen.

Telia skriver i sin pressemelding at de er åpne for nye forhandlinger dersom Nent Group ønsker det, og gir kundene 25 ekstrapoeng som et plaster på såret.

- Vi har dessverre ikke klart å bli enige om en ny avtale innen tidsfristen for utløp av tidligere avtale, og det beklager vi veldig overfor alle våre kunder. Vi fortsetter å jobbe for å finne en løsning, og vi håper at motparten også er innstilt på det. For å gjøre TV-tittingen litt bedre i denne situasjonen gir vi alle våre kunder 25 ekstra poeng i hele mars som de kan bruke til å velge blant et stort utvalg av kanaler og strømmetjenester i valgmenyen sin, som for eksempel strømmetjenestene HBO Nordic eller Paramount+, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge.

I fjor sommer var Telia i konflikt med TV 2. Det resulterte i 33 dager med svarte skjermer, falske nyheter, e-poster som forsvant og anklager om løgn og usannheter. Til slutt måtte toppsjefene rydde opp i den bitre striden.

Tidligere på året i fjor var det Discovery Telia ikke kom til enighet med. Denne konflikten førte til fem dager der Telia-kundene måtte klare seg uten TVNorge og de andre Discovery-kanalene.

Telia gikk ut av fjoråret med 469.000 norske TV-kunder. Det utgjør en nedgang på 11.000 på ett år.

Les mer: Telia mistet 11.000 TV-kunder i 2020

De tre kanalene TV3, Viasat 4 og TV6 hadde en andel på 7,2 prosent av TV-markedet i 2020 ifølge Kantars offisielle TV-måling.