Det var Folkeopplysningen-programleder Andreas Wahl og hans dansepartner Mai Mentzoni som vant folket og dommernes poeng i den 16. sesongen av «Skal vi danse».

Finalen er så langt blitt sett av 743.000. På det meste - da vinneren ble kåret - var 843.000 innom sendingen på TV 2. 

Finaletallet er noe ned fra i fjor, da 866.000 fikk med seg vinnerdansen, men årets sesong kan likevel notere seg høyere seertall enn både i fjor og i forfjor.

Årets sesong har et snitt på 678.000 i Total Screen Rating, opp fra 660.000 i 2019 og 656.000 i 2018.

- Utrolig imponert
Programredaktør Kathrine Haldorsen takker produksjonsselskapet, interne krefter i TV 2 og deltakerne for at «Skal vi danse» er en suksess også i sin 16. sesong, og det midt under koronapandemien.

- Jeg er utrolig imponert over Nordisk Film TV og måten de har tatt over dansen på, med tanke på den fantastiske casten og ikke minst koronatilpasningen, sier Haldorsen.

Hun mener hele produksjonen har opplevdes som trygg og smertefri.

- Vi har aldri hatt vondt i magen.

- Har det vært i ferd med å ryke på noe tidspunkt?

- Nei, det eneste vi har måttet tilpasse de siste gangene har vært å spille inn uten publikum i salen. Men vi har aldri gjort oss avhengig av publikum, sier hun.

Henter flere seere:

TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen har håndtert nytt produksjonsselskap, koronatilpasninger, stemmekluss og konkurrerende NRK-programmer. Resultatet er seervekst fra forrige sesong.

Byttet produksjonsselskap
Likevel var det nettopp publikummet, og størrelsen på det, som stod sentralt da produksjonen ble flyttet fra Nydalen i Oslo til H3 Arena på Fornebu, samtidig som Nordisk Film TV tok over produksjonen fra Monster.

- Vi flyttet til H3 Arena for at det skulle bli en stor publikumsfest. Jeg tror fortsatt seerne ser at det er et større studio, men måten de har produsert programmet gjør at det faktum at det har vært veldig få i salen ikke har vært så merkbart.

Oppdraget med å produsere «Skal vi danse» gikk til Nordisk Film TV som følge av internasjonale rettighetsavtaler.

- TV 2 var utrolig fornøyd med Monster de første 15 årene, men sånn er det med store formater. De vandrer litt rundt. Det er jo folkene som er med som gjør «Skal vi danse», og år var det spesielt kult at vi hadde Birgit Skarstein med, at vi fikk rullestoldans og at vi hadde et mangfold i casten. Først og fremst handler det om kjendiser som tør å by på seg selv og trå inn i ukjent farvann.

Selv om «Skal vi danse» har unngått karantenetrøbbel eller smitte på settet, har de ikke vært immun mot stemmekrøll. I likhet med «Stjernekamp», måtte også «Skal vi danse» stryke resultatet av en utstemming og sende et par tilbake inn i konkurransen.

- Det var utrolig kjedelig. Sånt stemmekluss ønsker vi ikke, det var rett og slett en underleverandør som ikke hadde rigget seg for å ta imot så mange stemmer på nettet. Men jeg synes vi løste utfallet galant, og det har ikke påvirket hvem som vinner «Skal vi danse».

Møter tøff konkurranse
«Skal vi danse» har møtt tøff konkurranse fra «Stjernekamp» på NRK, og selv om TV 2s tall øker, har de kommet til kort mot NRKs motsvar. De tre siste ukene har de også måttet se seg slått av nykommeren «Maskorama».

- Jeg må bare gratulere NRK og si at det er utrolig gøy. Jeg tenker det er nok til alle, det går kjempebra med «Skal vi danse» og det er kjempegøy med «Maskorama». Vi hilser konkurransen velkommen, sier Haldorsen.

Les mer: Maskorama fortsetter seerveksten