TVNorge presenterte denne uken høstens serier og programkonsepter. En av de nye titlene presentert var «Basic bitch», en splitter ny humorserie fra kanalen.

Slik beskriver Discovery selv deres nye humorsatsing:

- Venninnene Anine, Ingrid, Madeleine og Julie var de fineste ‘94-jentene i Tønsberg. Det er de fortsatt – for alle de andre har dratt fra byen. Alle kan ikke bli leger og psykologer og influensere ifølge dem, men alle kan, og bør, gjøre alt i sin makt for å gjøre årets nyttårsaften, 17. mai, og sankthansaften enda bedre enn den forrige.

De fire venninnene spilles av Emilie Skolmen, Ada Otilde Skjong Eide, Karin Klouman og Kristine Grændsen.

- Vi hadde lyst å lage en serie med jenter som ikke er så flinke, sier serieskaper Amanda Erlandsen til Kampanje.

Hun er manusforfatter og serieskaper på serien sammen med Vilde Klohs.

- Det er gøy å se noen jenter som er helt vanlige. De er ikke så opptatt av jobb og karriere, mer opptatt av lørdagskvelden og helgene, sier Erlandsen.

Erlandsen, som har vært manusforfatter på «Helt Perfekt», «Hvite gutter» og NRK-seriene «Underholdningsavdelingen» og «Martin & Mikkelsen», mener de jentene trenger litt mer plass på TV-skjermen.

- Det må være lov å være jente og ikke så flink. Det må være lov å være jente og også være en idiot. De fire jentene i «Basic bitch» syntes vi er noen veldig fine idioter, sier Erlandsen.

Saken fortsetter etter bilde.

Manusforfatter:

Amanda Erlandsen har skrevet og skapt «Basic Bitch» sammen med Vilde Klohs. Foto: Privat

- Ingen som sier til en jente
Erlandsen sier at jentene i serien er på et sted i livet hvor de begynner å merke at verdien deres er å være ung.

- I «Hvite gutter» er det veldig mye «voks opp og bli en mann». Men det er ingen som sier til en jente «voks opp og bli en dame». Man blir fortalt at det er en verdi i seg selv å være ung. De har alltid vært de fineste jentene i Tønsberg, men nå ser de at noen kommer etter dem. De må finne en annen verdi, enn å bare være ung, sier manusforfatteren.

- Er det en dramaserie med humor i?

- Nei, mer humor enn drama. Det er en vennegjeng som holder litt for hardt på sin kjerne. De bor i et kollektiv og de tingene der. Sånn sett ligner det på «Hvite gutter» og vil gi litt den samme følelsen av ung og liv og røre.

- Samtidig syntes vi også det er annerledes med jenter fra Tønsberg som er de jentene som har blitt igjen, som ikke kom seg ut å studere. De syntes det er bedre å være en nier i Tønsberg, enn en firer i Oslo, fortsetter Erlandsen. 

Saken fortsetter etter bilde.

Kommer til høsten:

TVNorges nye humordrama «Basic Bitch». Foto: Torjus Thesen

- Kjenne seg igjen i
Da Kampanje snakket med Discovery-sjef Tine Austvoll Jensen tidligere i dag, trakk hun frem «Basic bitch» som et av høstens høydepunkter.

- Det er nye talentfulle skuespillere og ikke én eneste mannlig hovedrolleinnehaver, sa Jensen til Kampanje.

Les også: Discovery-sjefen er klar for nye TV-kamper

Programdirektør i Discovery Networks, Magnus Vatn, sier en kan kjenne seg igjen i hovedkarakterene.

- Det handler om fire jenter man kan kjenne seg igjen i og bli glad i, og det vil være en sår undertone som gir serien dybde og hjerte. Jentegjengen er deres ugjennomtrengelige fort, men utenfor murene lusker stadig faretruende krefter som kjærester, familie, arbeidsliv og samfunnet for øvrig, sier Vatn.

«Basic bitch» produseres av Feelgood Scene Film & TV. Produsent er Karoline Mollatt, med regi av Torstein Bjørklund og Rikke Gregersen

Les mer om høstlanseringen her: Slik blir høsten på TVNorge og Dplay