Avgangsfilmen til Rikke Gregersen (25) ble i går tildelt en Student-Oscar. Filmen hennes, «De hensynsløse», mottok den gjeve prisen i kategorien «Narrative International Film Schools», skriver Rushprint. Tildelingen gir de «De hensynsløse» muligheten til å vinne Oscar for beste kortfilm.

Gregersen, som har skrevet og regissert filmen, gleder seg til å reise ned til utdelingen av årets student-Oscar.

- I oktober bestemmer de hvem som får gull, sølv og bronse, så det er tre vinnere. Det blir veldig spennende og jeg gleder meg til å se de andre filmene. Det er selvfølgelig helt absurd å bli tildelt en sånn pris, sier Gregersen til Kampanje.

«De hensynsløse» handler om dysfunksjonelle parforhold og er Gregersens avgangsfilm fra Westerdals Høyskolen i Kristiania. Filmen har ikke bare vunnet student-Oscar, den ble også tildelt Spesialjuryens pris under BAFTA Student Film Awards.

Westerdals jubler
Instituttleder Leif Holst Jensen, Westerdals institutt for film og medier, sier de i dag feirer med kake og ser frem til utdelingen 17. oktober.

- Det er utrolig gøy for oss å vinne en Oscar. Studentene våre er dyktige til å fortelle historier som betyr noe og berører. «De hensynsløse» er en film med gjenkjennelige dilemmaer, gode karakterer og presist fortalt, sier Jensen.

Ifølge Rushprint har tidligere vinnere av Student-Oscar gått videre og vunnet Oscar for beste kortfilm 12 ganger, og blitt nominert hele 62 ganger. Gregersen tar likevel ingen ting på forskudd med tanke på en Oscar-nominasjon.

- Det er nok fortsatt et stykke dit. Jeg har ingen kjempehøye forhåpninger, men det ville vært helt absurd. Det er noe man ser for seg som en urealistisk drøm fra man er liten, det å kunne ta imot en Oscar. Det er fantastisk, men litt vanskelig å ta innover seg, forteller Gregersen.

Jobbet med film i tre år
Den tidligere Westerdalsstudenten forteller at hun som liten hadde lyst å bli skuespiller og at det var fra den innfallsvinkelen hun drømte om å ta i mot en Oscar.

- Men jeg tror jo alle har en drøm om Oscar, enten man driver med skuespill eller film. Jeg har alltid visst jeg ville jobbe med historiefortelling i en eller annen form, men jeg hadde ikke erfaring med film før jeg begynte på Westerdals.

- Så du har jobbet med film i bare tre år og har nå mulighet til å bli nominert for Oscar?

- Ja, det kan vel kanskje oppsummeres sånn, sier Gregersen.

- Det er kanskje en seier i seg selv bare det å bli nominert? Sitte i salen med Streep og Tarantino?

- Ja, er du gal, absolutt! Det er en serier i seg selv, uten tvil. Det er gøy med kjendiser, forteller Gregersen og ler.

Heller svensk regissør enn Brad Pitt
Hvis «De hensynsløse» blir nominert til Oscar vil Rikke bli invitert til uteldingen i Dolby Theatre i Los Angeles. På spørsmål om hvilken stjerne hun helst vil sitte ved siden av røper Gregersen at hun har særlig en regissør i tankene.

- Det er ikke til å stikke under en stol at svenske Ruben Östlund er min helt på mange måter. Det hadde vært gøy å snakke med han, sier Gregersen.

- Så du nøyer deg med en svensk regissør? Ikke Brad Pitt eller en annen stjerne?

- Jeg tror helst jeg ville møtt Østlund, hvis jeg kunne velge, sier Gregersen.

På spørsmål om hva hun skal gjøre fremover forteller Gregersen at hun akkurat er ferdig med opptak av en ny kortfilm og at hun først skal bli ferdig med den før hun tenker på neste prosjekt.

Rebekka Rognøy er filmens produsent, Torjus Thesen fotograf, Espen Skjong Knutsen hadde klipp, Hans Ekevi og Lars Andreas Nilssen lyd og Randi Langø hadde maske- og hårdesign.

Nominasjonslisten til Oscar-utdelingen 2020 vil presenteres 13. januar neste år.