I dag presenterer TVNorge sin høstmeny. Lanseringen skulle egentlig foregå i lokalene til Concord TV, men den fysiske lanseringen ble avlyst som en følge av smittesituasjonen.

Blant høstens høydepunkter finner vi i Ylvis-brødrene, som er tilbake med et actionfylt humorshow, Oslo-festreality som erstatter Ex on the Beach og Jon Almaas, som sammen med Henriette Steenstrup, skal finne Norges smarteste kjendiser.

- Det er deilig å kunne presentere denne nydelige buketten av programmer, det hadde vi nesten ikke våget å drømme om i mars, da hele Norge stengte ned – TV-innspillinger inkludert, sier Tine Austvoll Jensen, sjef for Discovery Networks Norway.

- Gjennom et fantastisk samarbeid med det norske produksjonsmiljøet har vi, til tross for alle restriksjonene det siste halve året, klart å sette sammen et sendeskjema som er omtrent nøyaktig slik vi hadde planlagt før koronaen, og vi mener vi presenterer en knallsterk høst, fortsetter Discovery-sjefen.

- God Ex-erstatter
- Ex on the Beach har solgt nesten like mange Dplay-abonnementer som det er sandkorn på stranda, så vi fikk litt å tenke på da sesong fire måtte settes på vent. Men vi har funnet det vi tror er en kjempegod erstatter i Singletown, som sammen med en egen sommerversjon av Ex and the City forhåpentligvis vil dekke festrealityfansens behov, sier Jensen.

Les mer: TVNorge må droppe Ex on the Beach - satser på ny realityserie

- Vi har også mye bra norsk humor på menyen, i tillegg til sterke dokumentarer og selvfølgelig massevis av spennende Eliteserien-oppgjør, så her i Discovery ser vi veldig lyst på høstmørket i år, fortsetter Jensen.

Se noen glimt fra TVNorge-høsten her:


- Nye humorprogrammer

At Ylvis-brødrene er tilbake med et nytt humorshow, kalt Ylvis på holmen med Calle og Magnus, begeistrer Discovery Norges programdirektør, Magnus Vatn.

- Ylvis er tilbake med det de kan kanskje best i hele Norge, nemlig et heidundrandes show bestående av øspøs med humor, galskap, musikk og slapstick. De har selvfølgelig med seg Magnus Devold og Calle Hellevang-Larsen, og de har lovet oss et comeback bestående av mindre talk og mer show, sier Vatn.

Ylvis Live.jpgTilbake på skjermen: Ylvis-brødrene. Foto: Discovery

- Nytt Almaas-show
Programmene Alle mot alle og Basic bitch er også rykende ferske.

- Vi har spleisa Jon Almaas og Henriette Steenstrup, to av Norges absolutt flinkeste og morsomste TV-mennesker, og i Alle mot alle skal de finne ut hvem som er landets smarteste kjendiser. Vi kommer også med humordrama-satsingen Basic bitch, som introduserer nye, talentfulle skuespillere og manusforfattere og som ligger litt i landskapet til Hvite gutter, bare at denne serien ikke har en eneste mannlig hovedrolleinnehaver, sier Vatn.

Les mer: Steenstrup og Almaas skal lede nytt humorprogram

TVNorge forteller at komikeren Maria Stavang også vil få sitt helt eget humorprogram på Dplay, kalt Voksensmerter. På Dplay kommer også den nye humordramaserien Nach, der tre ungdommer i samme kollektiv følges gjennom en skjellsettende sommer, og hvor hver episode utspiller seg på et nytt nachspiel.

I tillegg blir det nye runder med Thomas Giertsen: Helt perfekt og Brille, samt fjorårsnyvinningen og Gullruten-vinner Kongen befaler.

Ny utgave av MasterChef på norsk
Discovery har tradisjoner innen matlagingsprogrammer, med serier som 4-stjerners middag og Kakekrigen. Nå kommer den internasjonale serien MasterChef, laget etter australsk oppskrift, for første gang i Norge.

- Den australske versjonen er mye varmere og mer matfokusert enn den opprinnelige versjonen fra USA, og den har alltid hatt veldig gode seertall på TLC og Dplay hos oss. I MasterChef Norge ønsker vi å få til noe av det samme. Det blir nære møter med deltakere som simpelthen elsker matlaging, og vi har fått på plass et svært kompetent og likandes dommerpanel, sier Vatn.

Les mer: Discovery vil gjenskape australsk TV-suksess

Jan Thomas’ verden
I høst dukker Jan Thomas opp i to serier. Suksessen fortsetter med Jan Thomas og Einar blir venner, og i tillegg får han sitt helt eget program kalt Jan Thomas’ verden.

Top Gear Norge får også sin premiere denne høsten, og det samme gjør Synnøves Skarbøs nye ryddereality: Synnøve rydder opp – kjendis.

Discovery lover også gjensyn med flere av sine velkjente programmer. Det blir blant annet nye sesonger med 71° nord, Åndenes makt og Norske rednecks i Syden. Discovery fortsetter også dekningen av Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay, TVNorge og Eurosport Norge, og sender også internasjonal golf og tennis med nordmennene Viktor Hovland og Casper Ruud i spissen.